Як витрачати менше електроенергії: вчимося економити
Як витрачати менше електроенергії: вчимося економити

Як витрачати менше електроенергії: вчимося економити

російська федерація не припиняє запускати ракети по енергетичній інфраструктурі України. З цієї причини, питання заощадження електроенергіїї зараз актуальне як ніколи.

Щоб заощадити електроенергію ви можете користуватися природним теплом. У холодну пору намагайтеся не закривати вікна шторами чи чимось іще. У такий спосіб сонячне проміння зможе дещо нагріти ваш дім та освітити його.

Якщо говорити про ніч, то в цей час бажано навпаки закрити усі ваші вікна. До того ж, для цього найкраще підійдуть не звичайні, а теплоізоляційні штори. Завдяки їм у домі збережеться тепло і вам не доведеться користуватися додатковими приладами для обігрівання.

У нагоді вам можуть стати також духовка та газова плита. Якщо ви хочете випити гарячий напій, то краще нагріти воду саме на газовій плиті, а не в чайнику. Якщо ви хочете щось посмакувати, то спечіть це у духовці, а не в електричних приладах. Більше того, це не просто зекономить електроенергію, але й нагріє ваш дім.

Окрему увагу варто приділити лічильникам з денним та нічним тарифом. Якщо у вас саме такий, то ви можете спробувати більше використовувати електроенергію саме вночі. Наприклад, запустіть прання на ніч. Окрім економії електроенергії, це ще й зекономить ваші гроші.

Окрім того, Politeka пише про те як правильно підготуватися до блекауту

Дізнайте також як покращити свій будинок за 60 хвилин

Читайте про те як прибрати скрип ліжка

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader