Наразі триває Різдвяний піст, тож вечеря також повинна бути пісною, повідомляє 24 Канал. Попри це, вона може бути надзвичайно смачною та святковою. Спробуйте приготувати страви з нашої підбірки до Першої Коляди.
Лобіо з червоної квасолі
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порцій: 4
Спробуйте приготувати лобіо / Фото Depositphotos
Приготування:
- Квасолю помийте, залийте холодною водою на 8 годин або заздалегідь залиште на ніч. Після цього відваріть її протягом години до готовності. Зайву воду процідіть через сито.
- Волоські горіхи підсушіть у духовці та подрібніть ножем. Кріп та петрушку поріжте те змішайте у мисці з горіхами.
- Почистьте часник та цибулю, після чого наріжте їх напівкільцями та обсмажте на оливковій олії. Додайте часник та цибулю до миски із зеленню.
- Перекладіть до каструлі вміст миски та квасолю. Додайте оцет, спеції та готуйте протягом 5 – 7 хвилин до готовності.
Пісний суп-пюре з грибами
- Час: 35 хвилин
- Порцій: 2
Суп-пюре з грибами / Фото Pexels
Приготування:
- Почистьте картоплю, моркву, цибулю та гриби.
- Картоплю розріжте на чотири частини, цибулю подрібніть кубиком, а моркву та гриби – наріжте скибочками.
- Картоплю викладіть у каструлю з окропом і варіть на середньому вогні протягом 10 хвилин, доки вона не стане м'якою.
- На пательні з олією обсмажте цибулю з морквою до золотої скоринки.
- Окремо обсмажте гриби, додайте сіль, перець, тушкуйте 5 – 7 хвилин.
- У каструлю з картоплею викладіть цибулю з морквою та гриби, варіть протягом 7 – 10 хвилин. За допомогою блендера подрібніть все у пюре.
- Помийте кріп, петрушку та подрібніть ножем. Викладіть суп у тарілку та задекоруйте зеленню.
Салат з буряка
- Час: 1 година
- Порцій: 2
Спробуйте салат з буряка та горіхів / Фото Depositphotos
Приготування:
- Ретельно помийте буряк. Відваріть його до готовності, залиште до охолодження, після чого почистьте від шкірки та натріть на грубій тертці.
- Петрушку помийте та подрібніть ножем. Очищені волоські горіхи також наріжте.
- У мисці змішайте буряк, додайте сіль, перець, горіхи, петрушку, олію, перемішайте та викладіть на тарілку.
Пісний пиріг з грибами
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти для тіста:
– 250 грамів борошна;
– 30 грамів дріжджів;
– соняшникова олія;
– 1 столова ложка цукру,
– сіль;
– 1 склянка води.
Інгредієнти для начинки:
– 500 грамів печериць;
– 3 цибулини;
– 2 столові ложки соняшникової олії;
– чорний мелений перець;
– сіль.
Цей грибний пиріг буде смачним і соковитим / Фото Depositphotos
Приготування:
- Ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок. У теплій воді розведіть дріжджі, додайте сіль, цукор та перемішайте. Додайте борошно, олію і замісіть тісто. Накрийте його рушником і залиште в теплому місці.
- Тим часом почистьте цибулю, наріжте соломкою, обсмажте на соняшниковій олії до золотої скоринки.
- Почистьте та помийте гриби. Наріжте їх скибочками, додайте до цибулі. Додайте сіль, перець, перемішайте і тушкуйте під кришкою протягом 10 хвилин.
- Готове тісто розділіть на 2 частини, розкачайте на 2 коржі. Викладіть перший на змащену олією форму, зверху покладіть гриби з цибулею, накрийте другим шаром тіста і закріпіть краї.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте пиріг 35 хвилин до готовності.
Узвар
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
– 200 грамів сухофруктів;
– 1 літр води;
– мед.
Узвар – смачний та корисний напій / Фото Depositphotos
Приготування:
- Для приготування узвару ретельно помийте сухофрукти, після чого залийте їх водою та доведіть до кипіння.
- Процідіть узвар від фруктів, додайте меду та перелийте у глечик.
Смачного!