Зеленський: Дорога до ЄС – не шлях подарунків
Зеленський: Дорога до ЄС – не шлях подарунків

Зеленський: Дорога до ЄС – не шлях подарунків


Україна реалізує свою частину роботи, але і Євросоюз має бути готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні, зазначив президент.

Україна виконує всі рекомендації Європейської ради для початку переговорів про вступ до ЄС. При цьому у Києві вірять, що і Євросоюз буде готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні. Про це сказав президент Володимир Зеленський на спільному брифінгу з головою Євроради Шарлем Мішелем і президентом Молдови Маєю Санду в Києві у вівторок, 21 листопада.

“Сьогодні з президентом Європейської ради ми обговорили прогрес України у виконанні рекомендацій – усе, що належить зробити Україні. Ми все робимо і виконуємо”, – запевнив він.

За словами Зеленського, “Україна розуміє, що шлях будь-якої країни до ЄС – це шлях заслуг, а не подарунків, тому свою частину роботи Україна реалізовує”.

“І ми віримо, що Євросоюз буде готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні, як це й було обіцяно, – щоб до кінця року, у грудні, результатом було таке бажане й важливе для нас політичне рішення про початок переговорів про вступ та наближення процесу повноправної євроінтеграції”, – сказав президент.

Він зазначив, що позитивне рішення Євросоюзу у грудні стане мотиваційним і мобілізаційним для України.

Зеленський нагадав, що 10 років тому на Майдані в Києві вся Європа побачила, як багато насправді означає прапор Євросоюзу для України.

“І коли наш український прапор буде на рівних з усіма прапорами ЄС у Брюсселі – це означатиме, що Європа більше ніколи не втратить себе під ударами будь-яких агресій. Дякую за підтримку колезі і за цей важливий візит”, – сказав президент.

Нагадаємо, 8 листопада Єврокомісія прийняла важливе для України рішення про рекомендацію почати переговори про вступ до ЄС. Але нашій країні доведеться виконати низку важливих вимог.



Теги за темою
Україна Володимир Зеленський Євросоюз Президент Європа
Джерело матеріала
loader
loader