Не шукайте проблем: чи можна шити, прати і працювати на Святвечір 2023
Не шукайте проблем: чи можна шити, прати і працювати на Святвечір 2023

Не шукайте проблем: чи можна шити, прати і працювати на Святвечір 2023

Різдво – світле свято, яке має свої традиції та звичаї. Навіть переддень Різдва вважається особливим, і його називають Святвечором. Наші пращури й в цей день знали, що можна робити, а що – не можна. Саме час згадати про заборони напередодні Різдва.

Чи можна шити, прати і працювати на Святвечір

За народними традиціями, на Святвечір не можна займатися домашніми справами – це стосується прибирання, шиття і прання речей. Усе це потрібно зробити заздалегідь, і зустрічати свята не тільки в чистому домі, а й із чистою головою.

Наші традиції самі відповідають на запитання, чи можна працювати на Святвечір. Вважається, що це символ відволікання уваги від свята.

Зараз дивляться

Якщо на Святвечір випрати, то це вважається символом очищення, але цей процес має бути не в голові, а в тілі. Різдвяний піст – це не тільки про утримання стосовно їжі, а й можливість позбавити голову від негативних думок.

Шити на Святвечір також не варто – це символ розривання сімейних зв’язків. Наші пращури вірили, що це призведе до розбрату і непорозумінь у родині.

До заборон на переддень Різдва можна додати стрижку волосся і нігтів. Це символ скорочення життя.

Важливо зазначити, що це не суворі заборони, і багато хто може їх не дотримуватися.

Утім, можна приготувати . Така кількість різної їжі символізує кількість апостолів у Бога. На Фактах ICTV можна дізнатися, що подавати на стіл на свято.

Джерело матеріала
loader