Найсмачніша тушкована капуста: шеф-кухар розкрив старовинний український рецепт
Найсмачніша тушкована капуста: шеф-кухар розкрив старовинний український рецепт

Найсмачніша тушкована капуста: шеф-кухар розкрив старовинний український рецепт

Цей рецепт тушкованої капусти розкрив відомий шеф-кухар Анатолій Добровольський, пише Politeka.net.

«Це стародавній український рецепт» - каже Анатолій Добровольский на своїй сторінці в Інстаграм.

Отже, для приготування тушкованої капусти знадобляться такі інгредієнти – качан капусти середнього розміру, дві великі цибулини, 4-5 зелених кислих яблук, буженина або шинка або ростбіф 500-700 грамів, масло вершкове - 200 г розтоплене, молота зіра та коріандр по пів столової ложки, бульон або вода 1-1,5 літра, сіль, перець і сік лимона за смаком.

Також для подачи тушкованої капусти за стародавнім україньсикм рецептом необхідні сметана і зелень.

Капусту розрізаємо на дві половини, а потім кожну половину ще навпіл.

«Нашинковуємо капусту ножем або шинковкою», - каже Добровольский про хід приготування тушкованої капусти.

Пошинковану капусту гарно присолюємо і ретельно руками пережимаємо, щоб овоч пустив сік.

Далі беремо цибулю і нарізаємо тоненькими напівкільцями. Додаємо до капусти і знову рукми дуже гарно перемішуємо.

Наступний крок – беремо зелені кислі яблука. Очищаємо від кожури і нарізаємо скибочками – кладемо у водичку з соком лимона. Так яблука не потемнішають.

Далі беремо шинку або буженину, або ростбів та нарізаємо тоненькими ломтиками. Вершкове масло розтоплюємо повністю.

Додаємо у каструлю дві столові ложки масла і викладаємо шар капусти. Потім яблука та шар м’яса.

«Знову трохи масла, капуста, яблука. І так три-чотири шари, поки не закінчиться капуста», - розповідає Добровольский про страву Тушкована капуста за цим рецептом.

Приправляємо перцем і заливаємо шари наполовину бульйоном. І ставимо тушкуватись на плиту десь на дві години на маленькому вогні.

«Треба постійно струшувати, щоб капуста не пригоріла», - радить шеф-кухар.

До капусти додаємо трохи молотого коріандру та зіри.

Тушковану капусту викладаємо в тарілку, додаємо трохи сметани та зеленої цибулі.

«Маємо таку дуже смачну страву. Смачна така що аж хочеться з’їсти її всю і одразу», - зазначив Анатолій Добровольский про результат приготування страви Тушкована капуста за стародавнім україньским рецептом.

Останні новини України:

Без майонезу - Ольга Полякова показала супервітамінний салат з двох інгредієнтів.

Морква по-корейськи - кухар розкрив національний секрет рецепту.

Салат з куркою і грейпфрутом - Ольга Сумська показала приголомшливий репцепт.

Джерело матеріала
loader
loader