Рецепт із старовинного французького ресторану: неперевершений салат із звичайного буряку
Рецепт із старовинного французького ресторану: неперевершений салат із звичайного буряку

Рецепт із старовинного французького ресторану: неперевершений салат із звичайного буряку

Вам навіть не доведеться варити буряк та моркву

Буряк – важливий продукт на нашій кухні. З неї можна приготувати не лише улюблений борщ, а й найрізноманітніші салати.

Хто б міг подумати, що найрізноманітніші бурякові салати дуже популярні багато років? Ось якщо прогулятися середньовічним замком, зайти в місцевий "ресторан" і заглянути в меню, то ви зустрінете незвичайний салат з буряком і яловичиною. Shuba пропонує його повторити. Готується він із сирого буряка та моркви, але деякі кухарі радять відварити овочі до напівготовності. Спробуємо?

Як приготувати французький салат

Інгредієнти на 2 порції:

  • яловичина — 200 г;
  • буряк — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • капуста білокачанна — 200 г;
  • картопля — 2 шт.;
  • солоні огірки — 1.5 шт.;
  • майонез 72% — 100 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, моркву і буряк ретельно миємо та очищаємо. Картоплю натираємо на дрібній тертці. Буряк та моркву натираємо на салатній тертці.
  2. М’ясо миємо, сушимо і нарізаємо тонкою соломкою, солимо і перчимо.
  3. Огірки нарізаємо соломкою, капусту тонко шаткуємо і трохи розминаємо руками.
  4. М’ясо обсмажуємо до готовності на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії, викладаємо на паперовий рушник для видалення надлишків олії.
  5. За необхідності додаємо в сковороду олію та обсмажуємо картоплю до золотистої скоринки.
  6. На зручному блюді розкладаємо всі інгредієнти окремими купками, додаємо в центр майонез і подаємо до столу. Змішуємо салат після подачі.

Рекомендуємо також приготувати незвичайний салат з буряком та апельсинами за рецептом "Телеграфа". Ця страва точно вас здивує.

Теги за темою
Франція
Джерело матеріала
loader
loader