Популярний препарат для схуднення має ще один неочікуваний вплив на організм
Популярний препарат для схуднення має ще один неочікуваний вплив на організм

Популярний препарат для схуднення має ще один неочікуваний вплив на організм

Раніше вчені виявили, що люди, які приймали семаглутид для схуднення, також відчували значне зменшення симптомів алкогольної залежності. А тому команда науковців з Оклахоми вирішила провести клінічні випробування для детальнішого вивчення впливу препарату. Свої результати вчені опублікували у Journal of Clinical Psychiatry.

Вибірка досить обмежена

У ході досліджень вчені стежили за 6 пацієнтами, у яких раніше діагностували розлад, пов'язаний із вживанням алкоголю, і яким було призначено семаглутид для схуднення.

Вони зафіксували зменшення симптомів алкогольної залежності у всіх пацієнтів. Що цікаво, ефект був навіть у тих учасників, які не втратили ваги під час прийому семаглутиду.

Один із автор дослідження, директор відділу лікування ожиріння та доцент кафедри медицини OU-TU Джессі Річардс при цьому вважає отримані результати перспективними. За його словами, воно "знаменує собою значний крок вперед у розумінні потенційних терапевтичних застосувань семаглутиду".

Цей ефект створює основу для майбутніх клінічних випробувань, які можуть остаточно сказати нам, чи є семаглутид ефективним для лікування розладів, пов'язаних із вживанням алкоголю,
– зазначив учений.

Що відомо про семаглутид

  • Препарат семаглутид – це синтетична версія гормону, що, серед іншого, допомагає регулювати вироблення інсуліну та апетит. Препарат був розроблений компанією Novo Nordisk.
  • У 2017 році його схвалили для лікування діабету 2 типу (під торговою маркою Ozempic). Зрештою була схвалена високодозова форма Wegovy, призначена для лікування ожиріння.
Теги за темою
Медицина Лікування
Джерело матеріала
loader
loader