Японія надасть Україні $4,5 млрд на відновлення – прем’єр-міністр
Японія надасть Україні $4,5 млрд на відновлення – прем’єр-міністр

Японія надасть Україні $4,5 млрд на відновлення – прем’єр-міністр

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, який цього року головує в G7, заявив на саміті, що Токіо готовий надати близько 4,5 мільярдів доларів додаткових коштів, щоб допомогти Україні у її зусиллях з відновлення.

Про це повідомляє Kyodo News.

У своїй заяві, оприлюдненій після онлайн-саміту, G7 зазначила, що група “обмежує можливості Росії фінансувати її незаконну війну, вживаючи заходів, спрямованих на обмеження доходів Росії від видобутку енергоносіїв та її майбутніх видобувних потужностей”.

Зараз дивляться

В рамках цих кроків G7 запровадить обмеження на імпорт “непромислових алмазів, що видобуваються, обробляються або виробляються в Росії”, після чого будуть введені подальші поетапні обмеження на імпорт російських алмазів, оброблених в третіх країнах.

Лідери G7 також продовжать підтримувати миротворчу ініціативу президента України Володимира Зеленського під назвою Формула миру.

– Ми сповнені рішучості підтримувати незалежну, демократичну Україну в межах її міжнародно визнаних кордонів, – йдеться в заяві G7.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, щоСполучені Штати Америки виділяють Україні новий пакет військової допомоги на суму $175 млн.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Україна Японія
Джерело матеріала
loader