Найдовше у приготуванні цієї страви – зварити яйця
Без традиційного оселедця під "Шубою" важко уявити наш новорічний стіл. Однак багато хто готує цей салат все рідше і рідше, оскільки це займає багато часу.
Якщо не хочеться півдня стояти на кухні, разом з Today пропонуємо чудовою альтернативою стане "Оселедець під снігом". Цим швидким у приготуванні та смачним салатом ви точно здивуєте своїх гостей.
Як приготувати салат "Оселедець під снігом"
Інгредієнти:
- філе слабосолоного оселедця;
- 2 яйця;
- яблуко;
- 100 г будь-якого твердого сиру;
- цибулина;
- 1 ч. л цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. л. укусу;
- лимонний сік, майонез — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Насамперед приготуємо маринад для цибулі — для цього змішаємо цукор з сіллю, додаємо оцет і 150 мл води. Нарізану дрібним кубиком цибулю відправляємо в підготовлений маринад на 15-20 хвилин.
- Оселедець чистим, моєму. Філе нарізаємо кубиком середнього розміру.
- Половину сиру нарізаємо на великій тертці, другу — на дрібній.
- Яйця відварюємо, даємо охолонути, чистимо і натираємо на великій тертці.
- Яблуко чистимо, натираємо на великій тертці, збризкуємо лимонним соком.
- Починаємо викладати салат шарами. Першим шаром йде оселедець, далі — цибуля, зверху змащуємо майонезом. Далі викладаємо яйце, зверху – яблуко, яке також змащуємо майонезом. Наступним шаром викладаємо натертий сир, який змащуємо майонезом. Зверху посипаємо дрібно натертий сир та подаємо до столу.
До новорічного столу рекомендуємо також приготувати салат "Куриця в ананасах" за рецептом "Телеграфа". Вам точно сподобається.