Які країни були б раді зірвати допомогу США Україні: Блінкен відповів
Які країни були б раді зірвати допомогу США Україні: Блінкен відповів

Які країни були б раді зірвати допомогу США Україні: Блінкен відповів

США повинні зробити вибір: або вони підтримують Україну, або дають путіну перемогти й потім розхльобують наслідки

Як мінімум три країни у світі сильно зацікавлені у тому, щоб зірвати фінансування допомоги США для України. Це терористична путінська росія, її покровитель Китай та російський союзник Іран.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час свого виступу у Вашингтоні 7 грудня. За його словами, США повинні зробити вибір.

"Додаткове фінансування – це важливий момент. Він важливий, тому що є ті, хто хоче, щоб цього не сталося. Ті, хто хоче, щоб виділення допомоги не просувалося далі, сидять у Москві, сидять у Тегерані, вони сидять у Пекіні", – сказав державний секретар.

Блінкен додав, що США повинні зробити вибір: або вони й далі хочуть, щоб вторгнення терориста путіна в Україну стало його величезним провалом, або вони нічого не роблять і путін отримує можливість перемогти й перенести агресію далі, на інші світові держави. Першими від дій путіна, скоріше за все, постраждають саме країни НАТО.

"Саме тому додаткове виділення коштів, яке зараз розглядається Конгресом США, таке необхідне і так терміново", – резюмував держсекретар.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Сенат США заблокував допомогу Україні у розмірі 61 млрд доларів. Документ не набрав достатньої кількості голосів через те, що демократи та республіканці досі не порозумілися з питань міграції.

Президент США Джозеф Байден та його адміністрація готові піти на компроміси з Республіканською партією щодо посилення правил перетину кордону мігрантів, на чому наполягають республіканські конгресмени. Таким чином Білий дім сподівається отримати їхні голоси, щоб розблокувати допомогу Україні.

Теги за темою
Росія США Китай Іран
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader