Тримати в заручних допомогу Україні це неправильно: головне із виступу Байдена та Зеленського
Тримати в заручних допомогу Україні це неправильно: головне із виступу Байдена та Зеленського

Тримати в заручних допомогу Україні це неправильно: головне із виступу Байдена та Зеленського

Україна у 2024 році збирається домогтись контролю у повітрі, а від панування українських Збройних сил у небі залежатиме тривалість війни.

Про це заявив президент США Джо Байден під час спільної пресконференції із українським колегою Володимиром Зеленським.

Головні тези виступу обох президентів читайте на Фактах ICTV.

Зараз дивляться

Що сказав Байден

Глава Білого дому запевнив, що США не відмовляться від підтримки України і нагадав, що є двопартійна підтримка України. В інакшому випадку, якщо ця підтримка не буде надана, Росія продовжить використовувати насилля задля своїх цілей.

– Якщо ми сьогодні не зупинимо Путіна, свобода скрізь наражатиметься на небезпеку. Путін піде далі. Нахабні агресори з’являться скрізь і будуть забирати все, що хочуть забрати, силою, – сказав він.

Також Байден додав, що готовий піти на компроміс із республіканцями в Палаті представників Конгресу США щодо питання фінансування кордону, адже саме так працює демократія.

– Я готовий до цього. Тримати в заручних допомогу Україні це не правильно, – сказав президент США.

На питання журналістів щодо підтримки України та зупинки українських військ в контрнаступі Байден відповів, що Росія зупинилась у просуванні в Україні та українські Збройні сили відбили понад 50% територій, які були захоплені після 24 лютого 2022.

– Сполучені Штати надають зброю Україні і за рахунок цього створюють робочі місця всередині США. Ми хочемо, щоб Україна досягнула успіху і найкраще, як це зробити, це ухвалити законопроєкт про додаткові кошти (Україні, – Ред.), – сказав він.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

На запитання журналістів щодо майбутнього можливого президентства Дональда Трампа у США, Байден відповів, що лише мала частина республіканців не хоче підтримувати Україну.

– Увесь світ дивиться, що ми робимо. Ми надішлемо жахливий сигнал агресорам та союзникам, якщо ми відступимо цього разу. І це завдасть удару по нашій національній безпеці, – сказав глава Білого дому.

Заяви Зеленського

Своєю чергою Володимир Зеленський додав, що у розмові із президентом Байденом обговорював питання того, як Україна може зміцнити протиповітряну оборону та зруйнувати логістичні ланцюжки РФ.

– У 2024 році ми забезпечимо контроль неба. Хто контролює небо, той контролює тривалість війни, – сказав Зеленський.

Також український лідер заявив, що під час візиту у понеділок до компаній, які виробляють зброю, були отримані поради та рекомендації щодо розширення оборонно-промислового комплексу України.

Окремо президент України подякував США за нові санкції проти Росії та сказав, що обговорював із Байденом ізоляцію очільника Кремля Володимира Путіна.

Окремо президента Володимира Зеленського запитали, чи може Україна погодитись на мир в обмін на території.

– Як Україна може віддати свої території? Це безумство. Ми говоримо про живих людей, їх катують, вбивають, ґвалтують. Віддати територію – віддати дітей. Чи готові люди, які говорять про це, віддати своїх дітей терористам? – сказав він.

Новина доповнюється…

Президент України у США

Теги за темою
США Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader