Імбир – продукт багатофункціональний і дуже корисний для здоров’я. Помірне споживання урізноманітнює щоденний раціон, додаючи стравам яскравого смаку.
Чи можна його вживати під час вагітності та які дози не зашкодять майбутнім матусям? Про це Фактам ICTV розповіла Ольга Роговець.
Корисні властивості імбиру
Імбир – дійсно справжній порятунок під час вагітності. Він ефективно діє проти токсикозу – досить поширеної проблеми, надто на ранніх термінах вагітності.
Завдяки гінгеролу, особливому ферменту, який допомагає травній системі розщеплювати білок, імбир посилює моторику кишківника, запобігає здуттю живота й закрепам.
Крім того, він посилює метаболізм і допомагає зняти спазми та напругу. Також імбир добре розріджує кров та нормалізує артеріальний тиск, саме тому чаї з імбирем рекомендують пити гіпотонікам.
Протизапальні властивості імбиру також поза конкуренцією, це найкращий натуральний засіб при застуді.
– Але вагітним жінкам важливо збалансувати користь і можливі ризики. Адже під час вагітності імбир може спровокувати у жінок різні проблеми, – застерігає лікарка.
Проблеми, які спричиняють високі дози імбиру
- Високі дози імбиру під час вагітності впливають на скорочення матки, що може викликати передчасні пологи.
- Протитромбоцитарний ефект імбиру необхідно враховувати тим, хто має проблему згортання крові чи приймає антикоагулянти.
- У деяких випадках імбир може викликати подразнення шлунка, печію, алергію та аритмію.
– Тож не варто зловживати чудовим подарунком природи. А щодо індивідуальної безпечної дози імбиру варто проконсультуватися з лікарем, який веде вагітність, – каже Ольга Роговець.