Пиріг-жульєн з філе та грибами для ситної вечері: готується з листкового тіста
Пиріг-жульєн з філе та грибами для ситної вечері: готується з листкового тіста

Пиріг-жульєн з філе та грибами для ситної вечері: готується з листкового тіста

Пироги можна готувати з будь-якого тіста, а також будь-якою начинкою. Найкраще і найвдаліше брати вже готове листкове тісто.

Домашній пиріг

Кулінарка Ірина поділилася в Instagram рецептом смачного листкового пирога з грибами, філе та моцарелою.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500-600 г
  • 1 цибулина
  • 500 г печериць
  • 500 г курячого філе
  • 1 ст л борошна
  • 200 г вершків 20%
  • суміш трав "Прованська" сіль, чорний перець
  • 180-200 г моцарелли
  • масло
  • 1 жовток+1 ст.л води
  • кунжут

Спосіб приготування:

1. Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на невеликій кількості олії до прозорості.

Приготування начинки для пирога

2. Додайте нарізані соломкою печериці і обсмажте все разом до золотистого кольору, приберіть зі сковорідки.

Гриби з філе

3. У сковорідку додайте трохи олії та обсмажте нарізане соломкою куряче філе до золотистого кольору. Повертаємо в сковороду гриби та цибулю. Додайте сіль, чорний перець і борошно і смажте разом кілька хвилин.

Готова начинка

4. Влийте вершки та доведіть до загустіння на повільному вогні, постійно помішуючи.

Приготування пирога

5. Моцарелу натріть на тертці і додайте половину до начинки, перемішайте. Форму застеліть пергаментом і викладіть квадратний лист готового листкового тіста завтовшки приблизно 5 мм. Усередину пирога перекладіть начинку, рівномірно розподіліть і посипте сиром. Загорніть краї тіста до центру. Змастіть жовтком змішаним із 1 ст. л води та посипаємо кунжутом.

6. Випікайте 40-45 хвилин при температурі 180 С.

Готовий пиріг

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пісний пиріг з вишнею
  • Пиріг з ревеню
  • Овочевий пиріг з цукіні, шинкою та сиром
Джерело матеріала
loader
loader