Я не готовий морально та фінансово: млина в порту Ізмаїла не буде
Я не готовий морально та фінансово: млина в порту Ізмаїла не буде

Я не готовий морально та фінансово: млина в порту Ізмаїла не буде

Гендиректор "Нібулону" Андрій Вадатурський послався на військові ризики

Агрохолдинг "Нібулон" призупинив проєкт будівництва млина в порту Ізмаїл через військові ризики.

Джерело: гендиректор компанії Андрій Вадатурський в ефірі Business Breakfast із Володимиром Федоріним.

Деталі: Вадатурський вважає, що будівництво млина під час війни було б неправильним рішенням. За його словами, поки Україна не має перспективи в переробній галузі.

Цитата: "Ми розуміли перспективи для Чорного моря, що з Росією неможливо домовлятися і Росія робитиме все для того, щоб великих портів не працювало. Я не готовий морально і фінансово інвестувати в будівництво в такі скрутні часи, а потім отримати приліт. перше, у нас залишаються сьогодні ризики, по-друге, є фінансові труднощі. По-третє, у нас сьогодні немає юридичної та законодавчої бази для забезпечення”.

Більш детально: Вадатурський також звернув увагу на умови у конкурентів, зокрема у Польщі, Туреччині та Румунії.

Цитата: "Переваг в інвестиціях в Україні на сьогодні не існує, а ризики існують. Ми не можемо долати такі ризики та мати такі неконкурентні переваги для переробки. Тут потрібно створити умови, і люди самі прийдуть і вкладатимуть гроші".

Довідка:

"Нібулон" планував побудувати на локації філії "Бессарабська" в порту Ізмаїла елеватор і високотехнологічний сучасний млин потужністю 750 т на добу.

Компанія заявляла, що млин зможе працювати як для потреб внутрішнього споживача в Україні, так і служити інтересам місії захисту продовольчої безпеки UN World Food Program.

На початку грудня Вадатурський повідомив, що агрохолдинг планує інвестувати в модернізацію елеваторного спрямування близько $12 млн. За його словами, основний обсяг інвестицій буде спрямований на будівництво нового елеватора на філії "Хмільник", реконструкцію АК "Врадіївський" та ТОВ "Колосівський елеватор".

Джерело матеріала
loader
loader