Глава МОК виправдав допуск росіян до змагань: Війна в Україні - одна з 28 у світі
Глава МОК виправдав допуск росіян до змагань: Війна в Україні - одна з 28 у світі

Глава МОК виправдав допуск росіян до змагань: Війна в Україні - одна з 28 у світі

Очільник Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах захистив рішення дозволити російським і білоруським спортсменам виступити на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі як нейтральним.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

"Окремі спортсмени не можуть бути покарані за дії своїх урядів", – сказав він на форумі у швейцарській Женеві.

За його словами, війна Росіїпроти України – це "одна війна серед 28-ми воєн і конфліктів, що відбуваються у світі, а всі інші спортсмени мирно змагаються один з одним".

Бах також підтвердив свою прихильність підтримці українських спортсменів "всіма можливими способами, щоб побачити сильну команду Національного олімпійського комітету України на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року".

В Україні припустили, що можуть бойкотувати ігри, а Президент Володимир Зеленський заявив, що російських спортсменів "не можна прикрити удаваним нейтралітетом". Бах відкинув погрози бойкоту, заявивши, що країни, які не згодні з цим, "мають право мати різні політичні погляди".

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету допустив росіян і білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів рішуче засудити рішення Міжнародного олімпійського комітету щодо допуску росіян і білорусів до Олімпіади.

Литовський національний олімпійський комітет, члени литовського уряду заявили, що вони розчаровані цим рішенням МОК.

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader