Три блоки ТЕС вийшли в аварійний ремонт
Три блоки ТЕС вийшли в аварійний ремонт

Три блоки ТЕС вийшли в аварійний ремонт

Три блоки ТЕС вийшли в аварійний ремонт

Водночас споживання в країні зростає.

Дві ТЕЦ в південному та західному регіонах припинили роботу, а ще три енергоблоки на ТЕС вийшли в аварійний ремонт, повідомили в НЕК «Укренерго» у четвер, 14 грудня.

Через обстріл на півдні України та внаслідок негоди на заході зупинили видачу електроенергії дві ТЕЦ. Водночас  три енергоблока на ТЕС в різних регіонах вийшли в аварійний ремонт.

Додатково зупинили виробництво електроенергії через похмуру погоду сонячні електростанції.

В «Укренерго» зазначили, що  уже сьогодні вранці споживання електроенергії по країні на 1,9% вище, ніж вчора. Водночас ліміти споживання не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Аби покрити потреби, на 14 грудня запланований імпорт електроенергії в денні години зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 3 429 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 621 МВт.

Нагадаємо,  Україна завершила синхронізацію з енергосистемою Європи, що дозволило збільшити  технічну можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови з 1200 до 1700 МВт.

В ручному режимі впливати на енергетику простіше, ніж роками вибудовувати працюючу ринкову систему. Проте лише з ефективними енергетичними ринками нас будуть готові прийняти до ЄС. Що для цього потрібно читайте в матеріалі Андріана Прокопа «Український енергосектор на тернистому шляху до європейської інтеграції».

Джерело матеріала
loader
loader