Страва, завдяки якій ви полюбите грузинську кухню ще більше
Коли ми думаємо про грузинську кухню, відразу ж згадуємо про соковиті хінкалі. Однак Грузія — це країна ще й смачних супів, і рецептом одного з них ми зараз поділимось.
Сьогодні ми разом із "ТСН" приготуємо традиційну грузинську страву — суп-харчо. Готується він із яловичини чи баранини, до нього також обов’язково додають рис, велику кількість грузинських спецій, зелені. Перше блюдо виходить із приємним, гострим смаком і чудовим ароматом — не дарма ж суп користується популярністю у себе на батьківщині.
Як приготувати суп-харчо
Інгредієнти:
- яловичі ребра – 600 г;
- вода – 2,5 л;
- рис – 100 г;
- томатна паста – 2 ст. л.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- аджика абхазька — 2 ч. л.;
- паприка мелена — 0,25 ч. л.;
- хмелі-сунелі – 1 ст. л.;
- часник – 2 зубчики;
- горіхи волоські – 100 г;
- лавровий лист – 2 шт.;
- перець чорний горошком – 5 шт.;
- зелень (петрушка, кінза, кріп);
- сіль;
- олія – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Яловичі ребра миємо, нарізаємо, відправляємо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Коли бульйон закипить, знімаємо піну, кладемо очищену цибулю, моркву та варимо при закритій кришці 1-1,5 години. Як тільки м’ясо звариться, дістаємо з каструлі моркву та цибулю.
- Рис миємо, відправляємо до м’яса та варимо 10 хвилин.
- Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями й обсмажуємо на сковороді з розігрітою олією до золотистого кольору. Додаємо подрібнений у крихту горіх і обсмажуємо кілька хвилин. Туди ж відправляємо хмелі-сунелі, паприку, аджику, нарізаний кубиками болгарський перець, томатну пасту, перець, сіль, тушкуємо протягом 4 хвилин.
- Коли рис звариться, викладаємо засмажку в каструлю, перемішуємо і даємо закипіти. Туди ж додаємо дрібно нарубаний часник, лавровий лист і зелень, вимикаємо, даємо настоятися 10-15 хвилин.
Подаємо суп-харчо разом із лінивими хачапурі за рецептом "Телеграфа". Ви отримаєте масу насолоди.