Японія підтвердила перший випадок смерті від мавпячої віспи
Японія підтвердила перший випадок смерті від мавпячої віспи

Японія підтвердила перший випадок смерті від мавпячої віспи

Японія підтвердила перший випадок смерті від мавпячої віспи

Смерть викликала міжнародне занепокоєння.

Міністерство охорони здоров'я Японії заявило про смерть 30-річного чоловіка від мавпячої віспи. Він жив у префектурі Сайтама поблизу Токіо, повідомляє Kyodo News. 

За даними міністерства здоров’я Японії, чоловікові поставили діагноз «мавпяча віспа» у місцевій лікарні у вересні, а через два місяці він помер. Він не виїжджав з країни, а заразився на території Японії. Померлий мав ослаблений імунітет через вірус імунодефіциту людини (ВІЛ), що могло призвести до загострення хвороби.

Мавпяча віспа викликає високу температуру, головний біль і збільшення лімфатичних вузлів, після чого з'являються пухирі по всьому тілу. Більшість людей одужує самостійно протягом декількох тижнів. Але діти, вагітні жінки та люди з ослабленим імунітетом мають ризик загострення симптомів.

Смерть японця викликала міжнародне занепокоєння, оскільки у травні 2023 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що кількість нових випадків інфікування знизилася і мавпяча віспа більше не є надзвичайною ситуацією. 

Перший випадок захворювання на мавпячу віспу в Японії був підтверджений у липні 2022 року. За даними Національного інституту інфекційних захворювань, з січня 2022 року по вересень 2023 року в усьому світі було зареєстровано понад 90 тисяч випадків інфікування та 157 смертей. В Азії з березня 2022 року спостерігається зростання кількості відомих випадків інфікування. 

Про випадок зараження мавпячою віспою в Україні було підтверджено у вересні 2022. Пацієнт стверджував, що не мав контактів із хворими та не виїздив за кордон.

Важливо! Ця публікація заснована на останніх та актуальних наукових дослідженнях у сфері медицини та має виключно загальноінформаційний характер. Публікація не може бути підставою для встановлення будь-яких діагнозів. Якщо ви захворіли або потребуєте діагнозу, зверніться до лікаря!

Джерело матеріала
loader
loader