Захист волосся від температури: які особливості та для чого потрібен
Захист волосся від температури: які особливості та для чого потрібен

Захист волосся від температури: які особливості та для чого потрібен

Зачіски, які можна робити вдома, доволі різноманітні. Для цього є чимало приладів: вирівнювач для волосся, плойки, фени та інше. Подібний високотемпературний вплив незвичний, тому ваші локони потребують захисту. Цей догляд просто необхідний для волосся, оскільки допомагає зберегти його красу та здоров’я. Про особливості термозахисту та нюанси його вибору ми поговоримо далі. 

Термозахист: склад, призначення та формула

Форма такого засобу може бути різною, однак вважається, що найзручнішим у використанні є спрей. Його дуже легко розподілити по волоссю або ж на кінчики пальців, долоні. Основна ціль застосування – це зберігання вологи всередині завдяки силіконам. У якісних засобах вони нешкідливі, чудово впораються зі своїми задачами.

Після нанесення термозахисту на кожній волосині утворюється тонкий, невидимий шар, який запобігає пересушуванню. Додаткові компоненти, які дають позитивний ефект:

  • рослинні екстракти;
  • кератин;
  • гліцерин;
  • олії та ефіри;
  • вітаміни.

Вони живлять, зволожують, надають блиск, еластичність. Точно варто відмовитись від засобів, у складі яких є спирт, оскільки він провокує пересушування.

Критерії вибору термозахисту

Ключовий фактор при виборі подібного засобу догляду – це якість продукції. Ключові параметри, що її визначають, – це ефективність, безпечне використання. Рекомендуємо при виборі звертати увагу на такі фактори:

  • форма випуску. Вона може бути доволі різна: спрей, крем, сироватка. Кожна має певні переваги, загалом вибір залежить лише від власних уподобань. Як вже казали, спреї найлегше рівномірно розподілити по волоссю;
  • тепловий фактор. Чимало подібних засобів ефективні при певних температурах. Позначається цей показник як TPF (чим він вищий, тим кращий захист досягається);
  • активні компоненти. Подивіться на склад, у ньому повинні бути такі елементи, які допомагають зробити волосся здоровішим. Серед таких – пом’якшувальні, вологозберігальні компоненти, протеїни, вітаміни;
  • ціна та доступність. Варто врахувати, що занадто дешевий засіб може не дати бажаного ефекту, тому краще придивитись до продукції відомих брендів. Розхід доволі невеликий, тому флакона вистачить надовго.

Враховуйте також свої індивідуальні потреби. Тобто, обираючи термозахист для волосся, звертайте увагу на особливості його структури. Так, якщо є пошкодження чи воно фарбоване, то варто купувати засіб, який закриває наявні потреби.

Захист волосся від температури: які особливості та для чого потрібен - фото 1

Змивати чи не змивати

Часто виникає питання, чи потрібно змивати термозахист. Тут немає однозначної відповіді, адже все залежить від того, який саме засіб вибрали. Є варіації, які наносяться до або після миття голови, певний час залишаються на локонах, але потім змиваються. Такі не можна назвати дуже зручними.

Інший варіант – незмивні. Їх наносять вже безпосередньо перед укладкою на вологе або ж сухе волосся. Обов’язкова умова – ретельне розчісування для розподілення по всій структурі. 

Є ще засоби, які розраховані на використання з плойками, прасками, тобто за умови впливу дуже високої температури. Вони не лише зволожують, але й запобігають пересушуванню.

Джерело матеріала
loader
loader