Історичне рішення: як Україні вдалося посприяти початку переговорів щодо вступу в ЄС
Історичне рішення: як Україні вдалося посприяти початку переговорів щодо вступу в ЄС

Історичне рішення: як Україні вдалося посприяти початку переговорів щодо вступу в ЄС

Робота над рішенням щодо відкриття вступних переговорів з ЄС була однією з найскладніших для міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Про це в з журналістом Вадимом Карп’яком заявив глава МЗС України.

– Це рішення було найскладнішим (мова про початок вступних переговорів України з ЄС, – Ред.), одним з найскладніших у житті, з якими я стикався. І, справді, на рівні магії потім склалися всі фактори, – заявив Кулеба.

Він наголосив, що Україні необхідно було працювати з угорцями безпосередньо. І частина цієї роботи – перша з початку повномасштабної війни зустріч українського міністра зі своїм угорським колегою Петером Сіярто.

Зараз дивляться

Крім того, за словами Кулеби, потрібно було працювати з європейськими лідерами та міністрами, щоб “вони були максимально налаштовані не просто на боротьбу, а на перемогу”. Цим, зокрема, займався і президент Володимир Зеленський.

І ще потрібно було точково працювати з тими європейськими чиновниками, які мають вплив на прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, додав глава української дипломатії. Вони мали не просто вести з ним дискусії, а впливати на нього.

– І все це мало зійтися в одній точці, в один момент. Усі повинні були виявити характер, принциповість і дотиснути це питання. Ми його дотиснули. І виступ президента (Зеленського – Ред.) – це один з найкоротших, але найпотужніших виступів, які робив президент з початку війни, – додав міністр.

Теги за темою
Володимир Зеленський Євросоюз Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader