Новий рік і Різдво - улюблені сімейні свята українців, які не обходяться без домашніх страв. Обов'язковим атрибутом святкового столу є закуски на Новий рік 2024 і на Різдво - красиві, прості в приготуванні і не дуже ситні, щоб розпалити апетит. Ми зібрали 5 найкращих святкових закусок на будь-який смак, які вам точно сподобаються.
- Закуска на Новий рік "Око дракона"
- Закуска "Новорічні ялинки"
- Шпинатний рулет з сьомгою
- Яйця фаршировані крабовими паличками
- Канапе з картоплею і оселедцем
Закуска на Новий рік "Око дракона"
Оригінальна тематична закуска на Новий рік Дракона у формі драконових очей здивує гостей.
Інгредієнти:
- яйця - 4 шт.;
- плавлений сирок - 60 г;
- часник - 2 зубч.;
- майонез - 1 стол. л.;
- зелена цибуля - 2 гілочки;
- маслини без кісточок - 5 шт.;
- листя салату для прикраси.
Яйця відваріть круто і остудіть, розріжте навпіл і дістаньте жовтки. Плавлений сирок натріть на дрібній тертці, а часник пропустіть через прес. Жовтки подрібніть виделкою. У великій мисці змішайте жовтки, часник, тертий сирок і майонез. Наповніть сумішшю половинки яєчних білків.
Зелену цибулю наріжте уздовж на тонкі смужки. Оберніть начинку в яйці пір'ям зеленої цибулі - це буде "обведення" очей. Маслини наріжте на тонкі довгасті частини і викладіть посередині яєць, зробивши "зіниці". Подавайте закуску на листках салату.
Закуска "Новорічні ялинки"
Це красиві закуски на Новий рік у формі ялинок, які подаються на крекерах. Схожість з ялинкою надає страві подрібнене листя кропу.
Інгредієнти:
- яйця - 3 шт.;
- солоні огірки - 2 маленьких або 1 великий;
- сир - 200 г;
- куряче філе - 150 г;
- майонез - 3 стол. л.;
- часник - 2 зубчики;
- крекер;
- кріп - пучок;
- сіль, перець за смаком;
- гранат або ягоди для прикраси.
Куряче філе і яйця відварити і остудити. Курку і солоні огірки дуже дрібно нарізати, яйця і сир натерти на тертці, а часник - пропустити через прес. З'єднайте всі інгредієнти і заправте майонезом, посоліть і поперчіть за смаком. Маса повинна бути липкою і добре тримати форму.
Кріп дуже дрібно порубати. Зліпіте з начинки конуси і обваляйте в кропі з усіх боків. Подавайте закуску "Ялинки" на крекерах, прикрасивши ягодами граната або журавлини.
Шпинатний рулет з сьомгою
Оригінальна закуска з риби на Новий рік, яку можна подавати в холодному і в гарячому вигляді.
Інгредієнти для бісквіта:
- заморожений шпинат - 200 г або свіжий 300 г;
- яйця - 3 шт.;
- борошно - 50 г;
- щіпка солі.
Інгредієнти для начинки:
- м'який вершковий сир - 250 г;
- слабосолона сьомга - 200 г.
Шпинат подрібніть блендером (якщо він заморожений - спочатку розморозьте). Курячі білки відокремте від жовтків і збийте блендером до пишної піни. Щоб піна була стійкою, яйця повинні бути холодними, прямо з холодильника. Жовтки змішайте зі шпинатом і борошном. У шпинатну суміш акуратно введіть збиті білки, щоб вийшло повітряне і пишне тісто. Викладіть тісто тонким шаром на деко з пергаментом і випікайте в розігрітій до 180° духовці 10-12 хвилин. Готовий рулет повинен бути пружним і не липким.
З бісквіта зніміть пергамент і дайте йому охолонути. Змастіть тонким шаром вершкового сиру і викладіть тонко нарізану сьомгу. Туго загорніть рулет в харчову плівку і залиште в холодильнику на 3-4 години. Перед подачею на стіл наріжте рулет тонкими кружечками.
Яйця фаршировані крабовими паличками
Ці швидкі закуски на Новий рік готуються за 20 хвилин, поки варяться і остигають яйця.
Інгредієнти:
- курячі яйця - 4 шт.;
- крабові палички - 5 шт.;
- плавлений сирок - 50 г;
- майонез - 1 стол. л.;
- часник - 1 зубч.;
- кріп - пара гілочок;
- сіль, перець за смаком.
Яйця відваріть круто і остудіть, розріжте на половинки і дістаньте жовток. Плавлений сирок і жовток розімніть виделкою. Крабові палички, часник і кріп дрібно наріжте. Змішайте тертий сирок, жовток, крабові палички, часник і кріп, заправте майонезом. Наповніть начинкою половинки яєць і прикрасьте закуску за смаком.
Канапе з картоплею і оселедцем
Ці прості закуски на Новий рік готуються з улюблених продуктів українців - оселедця, картоплі та чорного хліба. Ідеально до алкоголю!
Інгредієнти:
- картопля - 4 шт.;
- солоний оселедець - 1 шт (200 г);
- огірок свіжий - 1 шт.;
- чорний хліб - 24 скибочки;
- помідори черрі - 24 шт.;
- петрушка для прикраси.
Картоплю відваріть в мундирі в підсоленій воді до готовності (20-25 хвилин), остудіть і очистіть від шкірки. Наріжте тонкими кружечками. Оселедець випатрати, видаліть кісточки і наріжте філе невеликими шматочками. Огірок тонко наріжте. На шпажки наколіть шматочки чорного хліба, картоплю, огірок і цілі помідори черрі. Прикрасьте зеленню за смаком.