Зеленський подякував країнам за пакети підтримки: перелік держав, які нададуть допомогу
Зеленський подякував країнам за пакети підтримки: перелік держав, які нададуть допомогу

Зеленський подякував країнам за пакети підтримки: перелік держав, які нададуть допомогу

Зеленський повернувся до України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що пакетів підтримки теж буде більше.

Про це йдеться на сайті глави держави. 

"Був хороший саміт з країнами Північної Європи. Наші друзі, я дякую вам за підтримку. Сильні рішення. Данія – новий пакет на мільярд доларів: для захисту неба, артилерія і багато чого ще. Норвегія – новий пакет, понад 400 мільйонів доларів. Зокрема ППО. Фінляндія теж готує новий пакет. Ісландія готує програму довготривалої фінансової підтримки – дуже вагому. Швеція – теж новий пакет. Є сильна заява саміту Україна плюс Північна Європа – іще один політичний снаряд, який наближає нашу перемогу", - зауважив він. 

"Візит в Аргентину – фактично перезапускаємо відносини з усім регіоном Латинської Америки. Дякую, що почув чіткі слова підтримки. І, звичайно, Сполучені Штати. Сьогодні я був на базі у Вісбадені в Німеччині, там розташоване командування військ США у Європі та Африці. Потужно. Там наші хлопці – військові. Працюють. Звичайно, були зустрічі з партнерами, які нас посилять. І візит у Вашингтон. Президент Байден, його команда, міністр Остін, генерал Браун. Конгрес – обидві палати, обидві партії. Спікер Джонсон. Я чув слова поваги до нашого народу, до нашої боротьби. Важливі поради. Важливі домовленості. Я дякую всім за підтримку. Продовжимо нашу роботу. І очікуємо, що Конгрес найближчим часом ухвалить необхідне рішення", - додав глава української держави. 

"Ми маємо перемогти! Хоч би що відбувалося – ми працюємо, бʼємося та збільшуємо силу – силу нашої прекрасної України. Вірте у свої сили!Слава Україні!", - резюмував український президент. 

Сьогодні стало відомо, що Конгрес США пішов на канікули, не ухваливши допомогу Україні.

Тим часом у Білому домі попередили, що наразі у бюджеті Сполучених Штатів, з якого виділяють допомогу Україні, залишився 1 мільярд доларів.

  • "Поразка України у війни з РФ стане для США страшнішою за поразку в Кабулі" — WSJ
  • Республіканці в Палаті представників дали згоду на розслідування щодо імпічменту Байдена
  • Зеленський не витримав: хто і чому розлютив президента на зустрічі з Байденом
Джерело матеріала
loader
loader