![До голубців, вареників і картоплі: приготуйте на Святвечір грибну мачанку — і гості забудуть про інші закуски](https://thumbor.my.ua/0wws6bl0HzR1SR5MclZzXuq-FRU=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F7f99a88776ac63598d3bb25bf84fb181.jpg)
До голубців, вареників і картоплі: приготуйте на Святвечір грибну мачанку — і гості забудуть про інші закуски
Обов’язково приготуйте на Святвечір
Ми розповідали, як приготувати шухи — традиційний гуцульський салат. Тепер ділимось рецептом пісної грибної мачанки.
Вона виходить така смачна, що можна їсти просто ложкою. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- 80-100 г сушених білих грибів
- 2 л. води
- 1 морквина
- 1 цибулина
- олія, сіль, перець
- 6 ст. л. борошна
Спосіб приготування:
- Сушені гриби заливаємо холодною водою та залишаємо на 15-20 хвилин. Потім цю воду зливаємо та добре промиваємо гриби.
- Гриби відправляємо у каструлю з чистою водою, підсолюємо. Ставимо варитись на 30 хвилин.
- Обсмажуємо дрібно нарізану цибульку до прозорості. Солимо, додаємо натерту на терці моркву.
- Проціджуємо гриби, відвар обов’язково залишаємо. Половину відвару ставимо на вогонь підігріватись, а іншу половину залишаємо — охолоджуватись.
- Половину грибів нарізаємо на невеличкі шматочки. Іншу половину грибів кладемо у чашу блендера, додаємо цибулю з морквою, перемішуємо.
- На суху сковорідку всипаємо борошно. Обсмажуємо на невеликому вогні до золотистого кольору, постійно помішуючи.
- До борошна вливаємо частинами охолоджений відвар з грибів. Перемішуємо.
- Доливаємо у каструлю до відвару, який підігрівався. Постійно перемішуємо на великому вогні до однорідної консистенції.
- Додаємо перемелені гриби з цибулею та морквою та частину грибів, які нарізали. Перемішуємо, коли закипить — підлива готова.
Виходить нереально смачно і ароматно. Також ми розповідали, як приготувати цікаву закарпатську кутю.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)