Ввійде в історію. Кулеба подякував Шольцу за саміт ЄС
Ввійде в історію. Кулеба подякував Шольцу за саміт ЄС

Ввійде в історію. Кулеба подякував Шольцу за саміт ЄС

Глава МЗС України Дмитро Кулеба подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, зокрема, за те, що він попросив прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана покинути залу, що уможливило ухвалення рішення про початок переговорів щодо членства України в ЄС.

Про це Кулеба сказав в інтерв’ю Bild.

– Те, що зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц на саміті, щоб зняти загрозу угорського вето, увійде в історію як акт німецького лідерства в інтересах Європи. Цього тижня канцлер Німеччини завоював багато щирого і заслуженого захоплення в серцях українців, – сказав він.

Міністр зазначив, що у минулому році заклики до Берліна взяти на себе ініціативу щодо членства України в ЄС не були почуті. Експерти та політики в Німеччині говорили, що їхня країна не хоче бути лідером.

Зараз дивляться

Кулеба додав, що радий змінам у позиції Німеччини щодо України.

Він наголосив, що в України є багато причин бути вдячною Німеччині, від військової допомоги до фінансової підтримки, але політична ясність щодо членства України в ЄС – це, “мабуть, найкращий різдвяний подарунок від Берліна”.

– Сірі зони в Європі більше неможливі. Або ви розфарбуєте карту Європи в кольори ЄС, щоб гарантувати безпеку і процвітання для всіх європейців, або Путін розфарбує її кров’ю і принесе ще більше страждань, нестабільності і руйнувань. Я радий, що цього тижня ми всі стали безпечнішими і впевненішими, – підкреслив Кулеба.

14 грудня в Єврораді ухвалили рішення про початок переговорів щодо вступу України і Молдови до Європейського Союзу, а також надали Грузії статус кандидата в члени ЄС.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Україна Євросоюз Німеччина Дмитро Кулеба Угорщина
Джерело матеріала
loader
loader