Як оригінально накрити новорічний стіл: чотири рецепти салату "Дракон"
Як оригінально накрити новорічний стіл: чотири рецепти салату "Дракон"

Як оригінально накрити новорічний стіл: чотири рецепти салату "Дракон"

Креативна новорічна кухня для господаря 2024 року – Зеленого Дракона

До Нового року меньше двох тижнів. Час подумати, як оригінально накрити новорічний стіл. Пропонуємо топ-4 рецепти незвичайних салатів у вигляді дракона.

Наступний 2024-й за східним календарем – Рік Зеленого Дракона. Це чудовий привід для того, щоб присвятити цій міфічній тварині кілька страв на святковому новорічному столі. Давайте гідно привітаємо майбутнього господаря року.

Дракона на тарілці кожен уявляє по-своєму – хтось формує з салату лише голову, хтось викладає персонажа у вигляді змії з овочевою лускою. Загалом, тут кожен креативить, як може. Vesti.ua пропонують топ-4 рецепти салату у вигляді дракона на Новий рік-2024.

Салат "Дракон" з ківі та чорносливом

Простий салат із класичним поєднанням чорносливу та курки. Дуже цікаве використання плоду ківі в якості декору.

Інгредієнти:

Для прикрашання Дракона:

Спосіб приготування:

Куряче м'ясо відварити, залити соєвим соусом і дати трохи промаринуватися. Яйця відварити, гриби обсмажити. Чорнослив залити окропом на 5 хвилин, потім злити воду та просушити паперовим рушником.

Дрібно нарізаємо курку та гриби. Яйця натираемо на крупній тертушці, а сир на дрібній. Горіхи подрібнюємо, чорнослив нарізаємо невеликими брусочками. Солимо, перчимо та перемішуємо. Потім додаємо майонез і ще раз ретельно перемішуємо.

Як оригінально накрити новорічний стіл: чотири рецепти салату Дракон - фото 2

Далі створюємо Дракона:

На салатній тарілці викладаємо з маси тіло Дракона, формуючи хвіст та голову.

Ківі очищуємо, ріжемо навпіл і нарізаємо тонкими слайсами – це буде луска. З червоного перцю вирізаємо язик. Оливку без кісточки нарізаємо кільцями (4 шт) – це будуть очі та ніздрі. По центру фігури Дракона робимо тонку борозенку та вставляємо в неї нарізані у вигляді трикутників чорні оливки – це буде гребінь. Гребінь також можна зробити зі свіжого огірка.

Викладаємо слайси ківі внахлест, починайте з хвостової частини. Оформлюємо ківі голову символу року. Майонезом робимо очі, викладаємо на нього кружечки оливок, у центрі оливок крихітний шматочок червоного перцю – зіниця.

Потім із кружечків оливок робимо ніздрі. Вставляємо язичок із червоного перцю. Над очима нашого Дракона вставляємо пір'я цибулі – це буде такий собі своєрідний чубчик.

Салат "Дракон у шубі" по-корейськи

Інгредієнти:

Як оригінально накрити новорічний стіл: чотири рецепти салату Дракон - фото 3

Спосіб приготування:

Моркву та буряк по-корейськи краще купити на базарі, так ви заощадите час.

Філе оселедця ріжемо невеликими шматочками. Оселедець обов'язково повинен бути слабосоленим, інакше в поєднанні з маринованими овочами буде пересол.

Далі беремо салатну тарілку і застеляємо її листям свіжого червоного салату. На ньому починаємо формувати нашого Дракона.

Як оригінально накрити новорічний стіл: чотири рецепти салату Дракон - фото 4

Усі шари салату промазуємо майонезом із додаванням часнику. Даємо Дракону настоятися 2-3 години у прохолодному місці під харчовою плівкою.

Далі приступаємо до оформлення. Луску дракона робимо з консервованого горошку. З горошку також робимо очі та ніздрі тварини.

Як оригінально накрити новорічний стіл: чотири рецепти салату Дракон - фото 5
Голову формуємо із двох половинок невеликого круглого помідора. Розрізаємо його навпіл і половинки складаємо тильною стороною одну до одної. Зверху на помідор викладаємо шар яєць, буряку та майонезу. На цьому просторі викладаємо очі з горошку та брови з половинок невеликого томата. З помідора також робимо Драконові лапи. 

Вуса дракону можна зробити з тонких смужок червоної цибулі або зі смужок картоплі, а зуби формуємо з майонезу. Якщо не вийде, то можна й без них.

Крила Дракона – це листя свіжого салату. Крила також можна вирізати із зеленого солодкого перцю.

Салат "Новорічний дракон" із копченою куркою та корейською морквою

Інгредієнти:

Як оригінально накрити новорічний стіл: чотири рецепти салату Дракон - фото 6

Для прикрашання:

Спосіб приготування:

Нарізаємо курку невеликими шматочками. Солоні огірки ріжемо довгими смужками.
Натираємо сир на середню тертку. Далі викладаємо всі інгредієнти шарами, перемазуючи кожен зверху майонезом. З першого "курячого" шару формуємо "тіло" дракона. І далі просто цю заготовку наповнюємо новими шарами.

Як оригінально накрити новорічний стіл: чотири рецепти салату Дракон - фото 7

Як прикрасити салат:
Голову Дракона робимо із двох половинок невеликого помідора. Розрізаємо його і половинки перевертаємо тильною стороною один до одного. Викладаємо конструкцію на край салату там, де ви запланували голову. Зверху помідору викладаємо трохи твердого сиру з майонезом і на цій масі створюємо "мордочку".
Очі із духмяного перцю, брови – зі шматочків помідорів. 
Тіло Дракона оформлюємо круглими пластинками свіжого огірка. Драконів гребінь викладаємо із солодкого перцю. Зверху посипати кунжутом, бажано попередньо його підсмажити на сухій сковороді.

Салат "Зелений Дракон" із рибою та корнішонами

Інгредієнти:

Як оригінально накрити новорічний стіл: чотири рецепти салату Дракон - фото 8

Спосіб приготування:
Рибу подрібнити вилкою. Плавлений сирок, картопля, яйце, моркви – натерти на тертці. Цибулю дрібно нарізати.
Всі інгредієнти ретельно перемішати та заправити майонезом, сіль та перець за смаком. Сформувати із цієї маси тіло Дракона.

Прикрашаємо Дракона:

У фіналі прикрасити блюдо свіжою зеленню.

Читайте також: Новорічний корпоратив 2023-2024: що вдягнути – лайфхаки та тренди

Джерело матеріала
loader
loader