Ідентифікація та реєстрація домашніх тварин – уряд запустив проєкт
Ідентифікація та реєстрація домашніх тварин – уряд запустив проєкт

Ідентифікація та реєстрація домашніх тварин – уряд запустив проєкт

Монополії державних клінік на реєстрацію тварин більше не буде

Постанову про запуск проєкту з запровадження ідентифікації та реєстрації домашніх тварин ухвалив Кабінет Міністрів України. Ця ініціатива обіцяє стати початком важливих змін у державній політиці у сфері поводження з домашніми тваринами.

Джерело: заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик

Подробиці: Єдиний реєстр домашніх тварин презентували на Міжнародній науково-практичній ветеринарній конференції IVC Winter 2023. Створення реєстру відбувається без залучення коштів державного бюджету, а виключно коштом міжнародної донорської допомоги.

Цитата: "Прибирається монополія державних клінік на реєстрацію тварин. Цей проєкт дозволить усім ветеринарам, які працюватимуть з реєстром, видавати ветеринарні паспорти державного зразка. Водночас реєстрація тварин буде безкоштовною і для ветеринарів, і для власників домашніх тварин".

Деталі: Серед переваг реєстру – можливість відновлення документів на тварину та підтвердження права власності на неї, полегшення пошуку зниклих тварин, а згодом – відображення електронних ветеринарних паспортів у застосунку Дія.

Джерело матеріала
loader