Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами: телеведуча "1+1" дала незрівнянний рецепт
Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами: телеведуча "1+1" дала незрівнянний рецепт

Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами: телеведуча "1+1" дала незрівнянний рецепт

У багатьох родин випікання кексу з сухофруктами і горіхами на Різдво – щорічний семейний ритуал, пише Politeka.net.

Один з секретів різдвяного кексу у тому, що він має настоятися. Отже, приготувати кекс з сухофруктами і горіхами можна вже сьогодні, а їсти вже у святковий день.

Рецептом різдвяного кексу поділилася відома ведуча Валентина Хамайко в ефірі «Сніданок з 1+1».

Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами.

Для його приготування знадобляться такі інгредієнти: борошно – 400 г, масло – 350 г (кімнатної температури), цукор – 350 г, мед – 3 ст.л., яйця – 6 шт., розпушувач – 1 ст.л. коньяк.

Для начинки знадобляться: родзинки різних сортів – 900 г, в'ялені вишні – 220, г курага – 100 г, горіхи – 150 г, мелена кориця – 1 ст.л., мелена гвоздика – 1 ст.л., лимон – 2 шт. коньяк – 150 мл, апельсиновий сік – 100 мл.

«Різдвяний кекс має свої особливості. Потрібно готуватись до цього рецепту і хоча б за декілька днів різні сухофрукти залити смачним коньяком. Ці сухофрукти має настоятись, увібрати цей коньяк», - порадила Валентина Хамайко.

Але, заспокоює ведуча, під час випікання алкоголь буде випаровуватись, тож їсти його можна буде і дітям також.

«А ось цей пряний аромат все одно залишитсья», - додала Валентина Хамайко.

Викладаємо у миску вершкове масло, збиваємо його і додаємо цукор. Збивши його, потрошки вводимо яйця. Вони теж повинні бути кімнатної температури. Інакше масло з яйцями почне збиватись грудками.

Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами.

Потім у суміш додаємо борошно з розпушувачем і сухофрукти.

«Вийде таке промасляне тісто. Цього боятися не потрібно. Ми його будемо змішувати з сухофруктами», - зазначила ведуча.

Валентина Хамайко також порадила усім, хто хоче приготувати різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами запастися терпінням, адже випікається він близько двох годин. А потім він чекає на Різдво.

«Він не зачерствіє. А навпаки віддасть зайву вологу і стане дуже смачним і насиченим», - додала Валентина Хамайко.

Суміш з сухофруктами вимішуємо до однорідності. Форми для випікання заповнюємо пергаментом – щоб тісто не прилипло.

«Накладаємо тісто у форми не до верху, залишаємо хоча б сантиметр», - порадила Валентина Хамайко.

Випікати різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами треба пильнуючи.

"На деяких етапах, коли ви побачите, що зверху пропечеться, можна буде закривати трішки фольгою, або прикривати чимось. Щоб верх у нашого кекса не горів", - попередила Валентина Хамайко.

Останні Новини України:

Як зробити салат із пекінської капусти і курки ще смачнішим - кухар розкрила секрет.

Також нагадаємо, що Юрій Горбунов дав оригінальний рецепт олів'є.

Забудете про звичайний омлет: Ольга Сумська розповіла рецепт сніданку за 5 хвилин.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader