Увечері приготували, вранці можна їсти: найсмачніший рецепт маринованих печериць
Увечері приготували, вранці можна їсти: найсмачніший рецепт маринованих печериць

Увечері приготували, вранці можна їсти: найсмачніший рецепт маринованих печериць

Готується швидко із мінімуму продуктів

У зв’язку з наближенням Різдва кожен кулінар ламає голову, що приготувати на святковий стіл. Відмінний вихід у цій ситуації — мариновані печериці.

Домашні мариновані печериці актуальні цілий рік. Саме тому ця смачна та швидка у приготуванні закуска за рецептом Shuba доповнить стіл на Різдво та Новий рік. До того ж такі грибочки можна використовувати як інгредієнт для салатів.

Як приготувати мариновані печериці

Інгредієнти на 4 порції:

  • печериці — 400 г;
  • вода — 100 мл;
  • оцет 9% — 40 мл;
  • олія соняшникова — 40 г;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • перець чорний, горошок – 10 шт.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо усі необхідні інгредієнти. Часник чистимо і нарізаємо. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями. Печериці моєму та сушимо.
  2. У воду додаємо оцет, олію та інші інгредієнти, крім цибулі.
  3. Гриби в маринаді ставимо на плиту, доводимо до кипіння та варимо ще 10 хвилин. Після відправляємо їх у ємність, додаємо цибулю, охолоджуємо та ставимо в холодильник на 6 годин.

До речі, на різдвяному столі буде доречним і грибний підлив за рецептом "Телеграфа". Вона виходить настільки смачною, що страву з’їдять одразу!

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader