Спрощені процедури, зручні сервіси: підсумки цифровізації сфери охорони здоров’я у 2023 році
Спрощені процедури, зручні сервіси: підсумки цифровізації сфери охорони здоров’я у 2023 році

Спрощені процедури, зручні сервіси: підсумки цифровізації сфери охорони здоров’я у 2023 році

Міністр охорони здоров’я України на третьому засіданні офісу координації розвитку електронної охорони здоров’я підбив підсумки цифровізації сфери охорони здоров’я у 2023 році.

Синонім комфорту

– Цифровізація давно стала синонімом комфорту: спрощені процедури та зручні сервіси. Діджиталізація сфери охорони здоров’я спрощує життя і для медиків, і для пацієнтів, і для державних інституцій. 2023 рік був складним. І 2024 рік буде нелегким, – зазначив міністр.

Найбільш помітні цифрові проєкти

За словами Віктора Ляшка, протягом 2023 року було реалізовано низку цифрових проєктів у ЕСОЗ. Зокрема, завдяки новим сервісам можна:

  • придбати рецептурні ліки за електронним рецептом від лікаря;
  • отримувати імуносупресивні, знеболювальні ліки, а також тест-смужки для глюкометрів за е-рецептом у межах програми реімбурсації;
  • формувати Covid-сертифікати для пацієнтів, які отримали щеплення за кордоном.

Крім того, в електронній системі охорони здоров’я став доступний функціонал обліку реабілітаційних втручань. Внесено понад мільйон записів про реабілітацію для 125 тис. пацієнтів.

Зараз дивляться

Також, за словами міністра, 2023 року запущено пілот електронної системи управління запасами ліків і медичних виробів e-Stock, яку різні команди намагалися впровадити щонайменше останні п’ять років.

У рамках United24

Віктор Ляшко нагадав, що в рамках United24 зібрано понад 1,5 млрд грн для потреб охорони здоров’я. З використанням цифрових інструментів зібрано потреби та придбано 13 броньованих евакуаційних авто, 191 швидку та необхідне обладнання і медвироби. Також відновлено два медичні заклади.

– Крім іншого, розпочалася цифровізація військово-лікарських комісій. Вийшло на новий рівень і впровадження телемедицини в Україні, – нагадав очільник відомства.

За словами міністра, на наступний рік заплановано започаткувати низку нових проєктів і продовження наявних. Загалом 142 цифрові проєкти.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader