Саме цей пудинг їдять покоління британських монархів
Ми розповідали, як спекти різдвяний калач — розкішна начинка, яку на свято пекли в Україні. В Британії ж для королівської сім’ї з давніх-давен готується традиційний пудинг.
Цей самий різдвяний королівський пудинг можна приготувати для свого святкового столу. Виходить дуже смачно, вишукано та незвичайно. Рецептом поділились на порталі Shuba.
Інгредієнти:
- Родзинки темні — 250 г
- Смородина — 250 г
- Родзинки золотисті — 185 г
- Апельсин, цедра — 150 г
- Смалець — 250 г
- Панірувальні сухарі — 250 г
- Борошно пшеничне — 90 г
- Спеції — 15 г
- Яйця курячі — 2 шт.
- Цукор — 180 г
- Пиво — 275 мл
- Ром — 40 мл
- Бренді — 40 мл
Спосіб приготування:
- У велику миску додаємо усі сухі інгредієнти та гарно перемішуємо. Тоді додаємо яйця та алкоголь, і знову перемішуємо.
- Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю масла. Після цього щільно втрамбовуємо в неї масу. Закриваємо пергаментом.
- У центрі пергаменту робимо складку, бо поки пудинг буде настоюватись, він збільшиться у розмірах. Зверху накриваємо фольгою і щільно прив’язуємо її до форми ниткою. У такому вигляді пудинг може зберігатись навіть місяць, але в будь-якому разі не менше, ніж 12 годин.
- На Різдво дістаємо пудинг, розігріваємо його на водяній бані протягом 3-4 годин. Тоді виймаємо із форми та перевертаємо на тарілку.
Отриманий пудинг прикрашаємо цукровою пудрою та фруктами. Також ми ділились рецептом особливо смачної куті.