Готується швидко, з’їдається ще швидше
Кожен кулінар уже замислюється, що ж такого приготувати на святковий новорічний стіл, щоб здивувати друзів та задобрити Дракона. Якщо вам не хочеться готувати звичні страви, пропонуємо поекспериментувати та подати до столу незвичайний салат "Соняшник".
Чим же незвичайно така страва за рецептом Foodoboz? По-перше, екстравагантною подачею він дійсно зовнішнім виглядом нагадує соняшник. До того ж, його бездоганний смак захопить кожного гостя. Незважаючи на майонез і чіпси у складі, він виходить дуже легким і водночас ситним.
Як приготувати салат "Соняшник"
Інгредієнти:
- куряче філе — 400 г;
- сир твердий — 200 г;
- гриби мариновані — 150 г;
- маслини — 220 г;
- цибуля ріпчаста — 1/2 шт.;
- яйця — 4 шт.;
- чипси — 120 р.;
- зелень (кріп, петрушка) — 50 г.
Спосіб приготування:
- Куряче філе відваріть і наріжте дрібними шматочками. Також круто відваріть яйця і відокремте білки від жовтків і натріть.
- Половину цибулі наріжте кубиками та обсмажте на олії до прозорості.
- Зелень дрібно подрібніть, наріжте гриби, натріть твердий сир, а маслини відокремте від кісточок.
- Круглу плоску тарілку змастіть майонезом, викладіть шар курки та змастіть ще раз майонезом.
- Далі викладіть шар маринованих грибів та обсмаженої цибулі, зробіть сіточку з майонезу.
- Наступним шаром викладаємо яєчні білки та гриби, які також змащуємо майонезом.
- Прикрашаємо салат тертим сиром, з боків викладаємо кріп і чипси, зверху — маслини та подаємо до столу.