Усі просто ахнуть від захоплення
Салат "Оселедець під шубою" — страва, без якої не представляється новорічний стіл. Але чи можна його урізноманітнити, щоб не пригощати гостей класичним і таким знайомим варіантом?
Разом із "Фокусом" пропонуємо порадувати гостей знайомою "Шубою", але в іншій подачі — у вигляді ялинкових іграшок. Близькі та друзі навіть спочатку не здогадаються, що це за страва.
Як приготувати "Шубу" у вигляді ялинкових кульок
Інгредієнти на 6 штук:
- буряк великий – 2 шт.;
- картопля середнього розміру – 3-4 шт.;
- морква – 2 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- невелика цибуля – 1 шт.;
- філе оселедця – 200 г;
- майонез – 2 ст. л.;
- сіль — на смак.
Спосіб приготування:
- Яйця відварюємо круто, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Цибулю та оселедець дрібно нарізаємо.
- Овочі миємо, відварюємо у підсоленій воді або запікаємо у фользі. Даємо охолонути та також натираємо на дрібній тертці.
- Віджимаємо буряки від зайвого соку, змішуємо з половиною картоплі, солимо.
- Морква, картопля, яйця, цибуля, майонез, сіль та оселедець змішуємо в одному посуді.
- На харчову плівку викладаємо ложку буряків і розподіляємо її тонкою кулею. У центр викладаємо суміш із овочів та оселедця.
- Акуратно підіймаємо плівку таким чином, щоб буряк повністю закрив собою начинку. Таким чином формуємо всі кульки та відправляємо їх на годину в холодильник.
- Коли кульки охолонуть і триматимуть форму, знімаємо з них плівку, прикрашаємо та подаємо на стіл.
А ось буряки для салату можна зварити за 15 хвилин. Завдяки хитрощам "Телеграфа" ви приготуєте страву набагато швидше.