![Рідка кутя: як приготувати традиційну страву на Святвечір](https://thumbor.my.ua/0Z7L8VxSkIf-kw4VhphsR1cif8w=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F513fd75fc3b8066094fa3dca02cd1568.jpg)
Рідка кутя: як приготувати традиційну страву на Святвечір
Рідку кутю в основному готують так само, як і звичайну. За винятком завершального етапу.
Рецепт рідкої куті
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 8
Приготування:
- Пшеницю зваріть в солодкій воді до готовності. Горіхи пропустіть через м'ясорубку, а родзинки промийте і запарте в окропі.
- Пшеничну кашу змішайте з родзинками, горіхами, халвою, медом і половиною цукру.
- Мак повинен бути заздалегідь замочений у воді на 6 – 8 годин. Відцідіть воду і розітріть його в ступці. Коли почне виділяти "молоко", додайте цукор, що залишився і ще раз перетріть.
- Отриману суміш з маку і цукру додайте в кутю і залийте теплою кип'яченою водою, довівши готову страву до потрібної вам консистенції. Якщо любите більш рідку, то додайте більше води. Розмішайте і подайте на стіл.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)