Українські фахівці отримають 20% доплати: кого стосується нове рішення уряду
Українські фахівці отримають 20% доплати: кого стосується нове рішення уряду

Українські фахівці отримають 20% доплати: кого стосується нове рішення уряду

Поки що в країні діє військовий стан, уряд України вирішив доплачувати 20% від звичайного окладу медикам, які викладають у державних навчальних закладах в онлайн-форматі. Проте є певні умови.

Це стосується фахівців, які пройшли онлайн-курс «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги з використанням керівництва mhGAP, повідомляє Урядовий портал .

Лікар / фото
Лікарка / фото

Наголошується, що медики, навчені за цією програмою та надають кваліфіковану допомогу дітям, отримуватимуть додаткову грошову компенсацію.

Програма mhGAP (Mental Health Gap Action Programme) — це світова ініціатива Всесвітньої організації охорони здоров'я, покликана покращити доступ до послуг психічного здоров'я.

Керівництво та адаптована версія для надзвичайних ситуацій надають медичним працівникам інструменти для діагностики та лікування психічних розладів.

Лікарка / фото

Це рішення спрямоване на забезпечення доступу до кваліфікованої медичної допомоги для дітей, які перебувають у стресовому психоемоційному стані.

Перший віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко наголосила, що такий крок сприятиме підвищенню доступності медичної допомоги для дітей у стресових ситуаціях, створюючи умови для кваліфікованого та ефективного втручання медичного персоналу.

Також портал Знай.ua писав, що українці отримують додаткові виплати у розмірі зарплати

Наш портал інформував,журналіст Едуард Глеза розповів про знижки на оплату комунальних послуг: хто може отримати

Раніше стало відомо, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader