Справді нестандартна новорічна закуска
Ми розповідали, як приготувати ситну і красиву буженину з курятини. Тепер ділимось ще одним рецептом смачної і красивої закуски.
Такий сирно-грибний діп зовсім нескладно приготувати. Польський блогер з ніком joaco.cerda розповів, як це зробити. Задумка у тому, щоб сформувати "ялиночку" з густого соусу, в яку гості будуть занурювати шматочки золотистого багета.
Інгредієнти:
- 700 г вершкового сиру
- 300 г грибів
- 1 цибулина
- 1 пачка кінзи
- 100 г мигдалю
- 100 г чорниці
- 100 г хамону
- 1 багет
- 50 г твердого сиру
- олія, сіль і перець
Спосіб приготування:
- Цибулю та гриби дрібно кришимо. Обсмажуємо їх на олії, підсолюємо та відставляємо вбік.
- Коли цибулева маса охолоне, змішуємо її з вершковим сиром до однорідності. Викладаємо грибний сир на харчову плівку, загортаємо та руками надаємо масі форми конуса.
- Дрібно кришимо зелень та перекладаємо її в пласку тарілку. Викладаємо готовий конус із сиру просто у зелень і обсипаємо сир з усіх боків. Стараємось, щоб налипло якомога більше зелені.
- Виставляємо нашу "ялинку" на середину тарілки для подачі. Мигдалем, чорницями та хамоном робимо "гірлянди".
- З твердого сиру вирізаємо зірку. За допомогою зубочистки закріплюємо її вгорі ялинки. По колу викладаємо обсмажені шматочки багета.
"Ялинка" має не лише ефектний вигляд, але й дуже смачна. Обов’язково приготуйте її. Також ми ділились рецептом красивого і смачного салату.