Стрибає та намагається з’їсти: як врятувати ялинку від кота
Стрибає та намагається з’їсти: як врятувати ялинку від кота

Стрибає та намагається з’їсти: як врятувати ялинку від кота

Свята – час метушні та веселощів. Клопоту в цей період додають ще й домашні тварини, для яких ялинка стає своєрідним челенджем та викликом. Коти намагаються приборкати норовливу красуню, стрибаючи на неї. Як врятувати ялинку від кота – дієві поради читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Чимало українців вже поставили ялинку вдома та зіткнулися з проблемою – кіт весь час намагається повалити зелену кралю або скуштувати її та святкові прикраси на вічнозеленому дереві на зуб. Щоб захистити ялинку від пухнастого домашнього улюбленця, можна виготовити спеціальний спрей з цитрусових, взяти фольгу, пилосос та подбати про надійне закріплення різдвяної красуні. Далі про це більш детально.

  • Спрей з апельсином або лимоном

Коти не люблять такий привабливих для нас, особливо у новорічні свята, аромат цитрусових. Тож сміливо беріться за виготовлення диво-суміші. Для цього візьміть ефірну олію розмарину, лимону, апельсину чи мандарину та додайте кілька крапель у пульверизатор з водою. Далі окропіть ялинку, щоб захистити її від кота. Після цього пухнастий домашній улюбленець і близько не підійде до зеленої красуні, а  бонусом отримаєте неймовірний запах в оселі.

Зараз дивляться
Стрибає та намагається з’їсти: як врятувати ялинку від кота - Фото 1

Фото: pixabay

Крім того, замість пульверизатора з ефірними оліями або на додачу до цього способу можете взяти шматочки лимона або шкірки цитрусових та розвісити їх на нижніх гілках ялинки. Також під різдвяною красунею можна покласти спеції – корицю, гвоздику, коріандр тощо. Це також надійний та дієвий метод, який захистить дерево від кота.

  • Надійне встановлення

Щоби кіт під час стрибків не завалив ялинку, наробивши великої шкоди, потрібно надійно фіксувати дерево по всьому периметру. Найкращим варіантом є встановлення дерева біля високої батареї, подалі від полиць і шафок та фіксація його мотузкою за висотою. Тоді пухнастий злодій не зможе завалити ялину.

прикраси на Новий рік

Фото: Pexels

Якщо у вас штучна ялинка, ви зможете запобігти ігрошкопаду з неї, надійно закріпивши прикраси. Для цього загорніть кожен гнучкий кінчик гілочки так, щоб кульку просто неможливо було стягнути лапою вниз. Крім того, прикраси можна додатково прикріпити кабельними стяжками.

Також варто купувати ялинкові іграшки, які не б’ються, а гірлянди – великі, з якісних матеріалів, щоби мішура не обсипалася.

  • Фольга під ялинкою

Коти – дуже полохливі створіння, тож шурхіт фольги під лапками домашнього улюбленця може налякати його та відвадити від ялинки. Покладіть її під зелене дерево та поспостерігайте за поведінкою тварини.

Варто зауважити, що через якийсь час кіт може призвичаїтись та почати гратися з листами – і шелест фольги вже почне робити нерви вам.

Traumatized tree traumatized cat

Якщо відштовхуватися від полохливого характеру котів, то можна перед встановленням зеленої красуні зробити одну річ. Наведіть ялинкою страх на домашнього улюбленця. Саме так зробила користувачка TikTok Ребекка Річардс.

  • Пилосос

Якщо ваш домашній улюбленець жахається пилососа, а так воно найчастіше і є, цей варіант вам може допомогти захистити ялинку від кота. Просто поставьте прилад під різдвяну красуню – і тварина оминатиме її стороною.

Life hack for if your cat destroys the tree like mine 
  • Додаткова ялинка

Досить оригінальний спосіб відволікти кота від основної ялинки — це поставити ще одну, лише маленьку. Але пильнуйте за тим, щоби всі прикраси були безпечними для пухнастика та не билися.

Подбайте про безпеку кота

Проте не лише про цілісність ялинки та іграшок треба дбати під час новорічних свят, а й про безпеку домашнього улюбленця. Краще зупиніть вибір на штучній ялинці, оскільки гострі голочки живої красуні здатні поранити шкіру пухнастика та спричинити серйозне отруєння тварини.

Обов’язково надійно накрийте наповнювач у ємності для ялини (якщо вона не на спеціальній підставці).

До того ж, коти та собаки, які люблять гратися з дощиком, можуть розірвати його та проковтнути шматочок. Матеріал, з якого роблять мішуру, погано засвоюється, і може нашкодити тварині.

Якщо ви помітили, що кіт щойно з’їв шматочок гірлянди, дощик або щось інше з-під ялинки, можна вжити екстрених заходів і викликати у котика блювотний рефлекс за допомогою соляного розчину, який дається через шприц (без голки). Чужорідне тіло може відразу вийти назад.

А якщо кіт потайки наївся новорічних прикрас, то вони або вийдуть природнім шляхом або дадуть неприємну симптоматику. У другому випадку краще одразу відвести домашнього пухнастика до ветеринарної клініки.

До речі, раніше Факти ICTV писали, та публікували список дозволених продуктів.

Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader
loader