Найвдаліший рецепт червоної ікри до святкового столу: як її зробити в домашніх умовах
Найвдаліший рецепт червоної ікри до святкового столу: як її зробити в домашніх умовах

Найвдаліший рецепт червоної ікри до святкового столу: як її зробити в домашніх умовах

Червона ікра – один з улюблених інгредієнтів бутербродів до святкового столу, але в умовах війни для багатьох українців це доволі дороге задоволення. До того ж можна придбати сурогат, за який доведеться сплатити чималу вартість.

Факти ICTV пропонують приготувати  домашній делікатес з рибного бульйону, агар-агару та інших інгредієнтів, які є на кожній кухні. Ловіть покроковий рецепт червоної ікри за доступною ціною.

Як зробити червону ікру в домашніх умовах

Найвдаліший рецепт червоної ікри до святкового столу: як її зробити в домашніх умовах - Фото 1

Фото: Pixabay

Інгредієнти

Зараз дивляться
  • Свіжа чи заморожена риба – 200 г
  • вода – 250 мл
  •  сіль – 0,5 ч. л.
  • агар-агар – 5 г
  • червоний харчовий барвник – 1 крапля
  • лавровий лист – 1
  • соняшникова олія – 100 мл

Приготування

  1. Поставте соняшникову олію у морозилку.
  2. Приготуйте бульйон. У холодну воду покладіть рибу, сіль та лавровий лист. Варіть протягом 15 хвилин після закипання.
  3. Процідіть бульйон, додайте агар-агар та одну краплю червоного барвника. Знову поставте на маленький вогонь та проваріть кілька хвилин до загустіння. Зніміть з вогню. Консистенція бульйону має нагадувати рідкий кисіль.
  4. Дістаньте з морозилки олію. За допомогою піпетки або шприца без голки наберіть бульйон і капніть його в холодну олію – таким чином з’являтимуться ікринки, які опускатимуться на дно.
  5. Злийте крізь сито зайву олію, ікру перекладіть у в герметичний посуд та поставте у холодильник.

Насолоджуйтеся вашою власною червоною ікрою на святковому столі!

Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader