Цифри вражають: в МОЗ сказали, скільки українців перехворіли на ГРВІ, грип та COVID-19 починаючи з жовтня
Цифри вражають: в МОЗ сказали, скільки українців перехворіли на ГРВІ, грип та COVID-19 починаючи з жовтня

Цифри вражають: в МОЗ сказали, скільки українців перехворіли на ГРВІ, грип та COVID-19 починаючи з жовтня

З жовтня в Україні перехворіло на ГРВІ, грип та COVID-19 1,7 млн громадян. 56% від цієї кількості склали діти.

Такі разючі цифри опублікувала пресслужба Міністерства охорони здоров'я. Зазначається, що лише за тиждень з 18 по 24 грудня в країні зареєстровано 152 073 випадки захворювання, зокрема 8 709 нових випадків COVID-19. Ба більше, на Вінниччині та Кіровоградщині виявлено 3 пацієнтів із захворюванням на субваріант коронавірусу "Pirola".

Загалом за тиждень до лікарень госпіталізовано 4 684 українці, 2 303 з яких – діти до 17 років.

Також, за даними МОЗ, у 10 областях України циркулюють віруси грипу А та В. Від ускладнень хвороби на Івано-Франківщині померло двоє людей, які не мали щеплень проти грипу та COVID-19.

У відомстві зазначили, що у разі погіршення епідемічної ситуації комісії ТЕБ і НС можуть локально впроваджувати обмежувальні заходи. Йдеться, зокрема, про масковий режим, соціальну дистанцію, скасування масових заходів тощо.

Нагадаємо, з середини жовтня Китай зіткнувся з різким зростанням кількості випадків респіраторних захворювань. У листопаді міжнародна система епіднагляду ProMED випустила попередження про появу у Північному Китаї недіагностованої інфекції. ВООЗ направила офіційний запит до влади Китаю щодо цього питання.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– На початку грудня державний санітарний лікар Ігор Кузін та лікарка-вірусологиня Алла Мироненко повідомили, що в Україні останнім часом значно зросла кількість хворих на коронавірус. Епідемічний поріг захворюваності наразі перевищено в Чернівецькій області, проте про запровадження карантинних обмежень там наразі не йдеться.

– Заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Кузін повідомив, що попри скасування статусу пандемії COVID-19 у світі та зняття карантинних обмежень в Україні, коронавірус досі продовжує циркулювати. Пік захворюваності зазвичай припадає на холодну пору року.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти Obozrevatel гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики  хвороб та  визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader