Блискуча ідея для святкування Нового року
Чи можливий святковий стіл без класичного олів’є чи оселедця під "Шубою"? Так, якщо замість них приготувати цей "Новорічний" салат.
Ця страва за рецептом Shuba – чудова ідея для закуски. Насичений колір, незвичайний вигляд, яскравий та свіжий смак – саме тому салат стане хітом святкового столу. До того ж готувати його неймовірно просто: достатньо відварити кіноа та нарізати решту інгредієнтів. Якщо кіноа не виявилося під рукою, замініть його на розсипчастий рис, булгур або кускус — страва стане ситнішою, але оригінального смаку не втратить.
Як приготувати "Новорічний" салат
Інгредієнти на 6 порцій:
- кіноа — 260 г;
- вода — 1.75 склянки;
- сіль — 1/2 ч. л.;
- огірок свіжий — 200 г;
- томати чері — 250 г;
- фета — 130 г;
- петрушка, пучок – 1 шт.;
- лайм — 1 шт.;
- олія оливкова Extra Virgin — 3 ст. л.;
- перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Кіноа ретельно промийте холодною водою, перекладіть у каструлю, залийте водою, посоліть. Поставте каструлю на вогонь, доведіть суміш до кипіння і зменште вогонь. Варіть під кришкою до випарювання рідини — у вас на це піде близько 10-12 хвилин. Дайте охолонути.
- Підготуйте інші інгредієнти. Огірки та помідори наріжте кубиками, петрушку дрібно порубайте. Підготовлені інгредієнти викладіть у глибокий салатник.
- Розкришіть фету і додайте в салат. Туди ж відправте кіноа і сік одного лайма. Поперчіть, акуратно перемішайте, прикрасьте до смаку і подавайте до столу.
Раніше ми розповідали, що можна зробити із залишками їжі після свят. Запам’ятайте — вам це знадобиться.