США схвалили продаж партії снарядів для САУ M107 на майже $150 млн
США схвалили продаж партії снарядів для САУ M107 на майже $150 млн

США схвалили продаж партії снарядів для САУ M107 на майже $150 млн

Глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен ухвалив рішення про продаж Ізраїлю 155-мм снарядів для самохідної артилерійської установки (САУ) M107 і супутнього обладнання на суму $147,5 млн.

Відповідне повідомлення оприлюднило Агентство зі співробітництва в галузі оборонної безпеки Пентагону.

Згідно із заявою, поточна ситуація вимагає “негайного продажу уряду Ізраїлю вищевказаних предметів і послуг оборонного призначення в інтересах національної безпеки США”.

Зараз дивляться

Зазначається, що всі боєприпаси будуть взяті із запасів американської армії, а схвалення від Конгресу США не потрібне.

Перед цим, 9 грудня, США також погодив продаж Ізраїлю 120 мм танкових снарядів і супутнього обладнання на суму $106,5 млн.

Війна на Близькому Сході

Новий виток конфлікту між Ізраїлем та пропалестинськими бойовиками з угрупування ХАМАС розпочався 7 жовтня, коли озброєні бойовики вторглись на територію Ізраїлю.

Ізраїль останнім часом посилив бойові дії у секторі Гази. Так, 30 грудня танки Сил оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) просунулися вглиб центральної і південної частин сектора Гази під прикриттям авіації.

Напередодні прем’єр-міністр єврейської держави заявив, що Ізраїль готовий поглибити бойові дії. Прем’єр Нетаньягу анонсував, що битва буде “довгою” і вона “не близька до завершення”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
США Ізраїль Пентагон
Джерело матеріала
loader
loader