На Закарпатті торік понад шість тисяч військових отримали медичну допомогу
На Закарпатті торік понад шість тисяч військових отримали медичну допомогу

На Закарпатті торік понад шість тисяч військових отримали медичну допомогу

На Закарпатті впродовж минулого року понад 6 тисяч військових пройшли лікування та реабілітацію в медзакладах краю.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, передає Укрінформ.

"Закарпаття продовжує приймати на лікування та реабілітацію військових після поранень. Понад 6 тисяч героїв отримали медичну допомогу у лікувальних закладах Закарпаття впродовж 2023 року", - повідомив Білецький.

За його словами, також упродовж року понад 40 закарпатських медиків допомагали колегам на деокупованих територіях у Херсонській, Запорізькій та Харківській областях.

"На жаль, 4 працівників галузі охорони здоров’я краю загинули при виконанні обов’язків в лавах ЗСУ", - додав Білецький.

В області, зауважив він, торік розпочалася робота щодо будівництва сучасного реабілітаційного центру в Ужгороді на вул. Грибоєдова. Зараз фахівці працюють над проєктом, тривають пошуки донорів для втілення його в життя.

Окрім того, на Закарпаттіупродовж минулого року сформували та затвердили спроможну мережу єдиного госпітального округу, що включає 7 найпотужніших закладів обласного підпорядкування (надкластерні), 7 кластерних (багатопрофільні лікарні районного рівня) та 8 лікарень загального профілю, які надають медичну допомогу не менше ніж за 8 напрямками.

"Понад 346 тисяч внутрішньо переміщених осіб отримали медичну допомогу в закладах охорони здоров’я краю", - зазначив Білецький.

Для покращення умов перебування та оновлення матеріально-технічної бази медичним закладам із державного та обласного бюджетів спрямували 522 млн грн. За ці кошти закупили 3 КТ, 1 ангіограф, 9 рентгенодіагностичних установок, 26 санітарних автомобілів, 3 операційні столи, нейрохірургічний операційний мікроскоп, апарати для штучної вентиляції легень та дихальні апарати.

До того ж область централізовано отримала препарати та вироби медичного призначення для лікування інсульту, інфаркту, онкології, захворювання нирок тощо на 313,6 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році на Закарпатті завершилося будівництво туберкульозної лікарні на 100 ліжок.

Теги за темою
Медицина Закарпаття
Джерело матеріала
loader
loader