Експерт пояснив, чому РФ перестала масово бити по енергетичній інфраструктурі України
Експерт пояснив, чому РФ перестала масово бити по енергетичній інфраструктурі України

Експерт пояснив, чому РФ перестала масово бити по енергетичній інфраструктурі України

Російське керівництво вирішило утриматися від масованих ударів по енергетичній інфраструктурі України від самого початку зими, і цьому є декілька пояснень. Про це в ефірі Rаdio NV сказав військовий експерт Давид Шарп.

За його словами, по-перше, Кремль зрозумів, що у воєнному сенсі це не матиме великого значення, а не у воєнному сенсі зі знаком "мінус" для Росії простимулює західних союзників на суттєве прискорення надання додаткової допомоги Україні.

"Те, що зараз застрягло, могло б і не застрягти, якби росіяни діяли в такий спосіб. ... Минулого року Росія за це поплатилася. Ті ж, наприклад, системи Patriot, на мій погляд, були поставлені Україні набагато раніше, ніж якби Росія не чіпала енергетичну систему України. А системи Patriot змусили росіян заплатити чималу ціну. Це не тільки збиті "кинджали", а й збиті літаки, і вплив на те, що відбувається на лінії фронту", - вважає експерт.

Удари РФ по енергетичній інфраструктурі України - останні новини

2 січня у Києві та області через ракетну атаку відбулися відключення електроенергії. Світло було відсутнє в Шевченківському, Святошинському, Голосіївському, Подільському та Оболонському районах столиці.

Також УНІАН повідомляв, що наприкінці грудня внаслідок потужного удару РФ по Україні сталися відключення світла у Київській, Дніпропетровській, Одеській та Харківській областях.

  • "Укренерго" буде відключати користувачів через борги: що відомо
  • Чи чекати українцям відключень світла: міністр розповів про ситуацію з дефіцитом
  • Споживання електроенергії в Україні б'є рекорди: уряд закликав до економії - що кажуть енергетики
Теги за темою
енергетика
Джерело матеріала
loader