Помідори перетирати чи перекрутити через м'ясорубку: як правильно готувати смачний домашній кетчуп
Помідори перетирати чи перекрутити через м'ясорубку: як правильно готувати смачний домашній кетчуп

Помідори перетирати чи перекрутити через м'ясорубку: як правильно готувати смачний домашній кетчуп

Коли є багато домашніх помідорів – обов'язково приготуйте з них кетчуп. Соус, який ви зробили з натуральних інгредієнтів, буде значно смачнішим та кориснішим за магазинний, ідеально підійде до піци та інших улюблених страв. Але щоб кетчуп мав вдалі смак та консистенцію – варто дотримуватись наступної технології.

Про те, як приготувати смачний домашній кетчуп на зиму, розповіла фудблогерка Ірина Петренко (irinapetrenkofood) на своїй сторінці в Instagram. Спочатку помідори потрібно перекрутити через м'ясорубку, а потім перетерти через сито. 

Помідори перетирати чи перекрутити через м'ясорубку: як правильно готувати смачний домашній кетчуп

Інгредієнти:

  • 5-5.5 кг помідорів (треба щоби вийшло 4 л соку)
  • 500 г цукру
  • 100 г солі
  • 100 г оцту
  • 1 ч.л. перцю чорного
  • 1 ч.л. лаврового листа меленого
  • 0.5 ч.л. кориці
  • 6 ст.л. з невеликою гіркою крохмалю

Спосіб приготування:

Помідори перетирати чи перекрутити через м'ясорубку: як правильно готувати смачний домашній кетчуп

1. Помідори перекрутити через м'ясорубку і протерти через сито.

2. Додати сіль, цукор та оцет.

3. Поставити варити сік на 40 хвилин.

Помідори перетирати чи перекрутити через м'ясорубку: як правильно готувати смачний домашній кетчуп

4. По закінченню часу додати перець, корицю і лавровий листок.

5. В тарілку насипати крохмаль, потроху додавати воду, доки ви зможете розмішати крохмаль.

6. Як зрозуміти, що води досить? Якщо води буде мало в– и просто не зможете розмішати крохмаль.

Помідори перетирати чи перекрутити через м'ясорубку: як правильно готувати смачний домашній кетчуп

7. Вилити крохмаль в сік і ретельно протягом 1 хвилини вінчиком вмішати його.

8. Вимкнути і розлити по банкам.

Помідори перетирати чи перекрутити через м'ясорубку: як правильно готувати смачний домашній кетчуп

9. Перевернути донизу кришками і добре закутати.

10. Виходить 7 баночок по 0.5 л і ще одна невеличка баночка, щоби одразу робити піцу.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Салат із помідорів з болгарським перцем
  • Аджика з помідорів
  • Салат з помідорів на зиму
Джерело матеріала
loader
loader