/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Ffc7c5002f243a2e049c670a5096ecde3.jpg)
Так починають день американці: рецепт запіканки, якому вже понад сотню років
Для цього рецепту вам знадобиться черствий хліб
Якщо ви виявили вдома трохи черствого хліба, не викидайте. Виявляється, може бути основою для незвичайного сніданку.
Страту — щось середнє між омлетом та багатошаровою запіканкою — американці готують ще з далекого 1902 року. Готується вона без особливого клопоту, але виходить неймовірно поживною і смачною. Яйця та молоко надають страві ніжності, легкості та соковитості, а ситна начинка з хліба, м’яса, сиру та зелені – фантастичного смаку та аромату. А рецептом страви ділиться Shuba.
Як приготувати американську страту
Інгредієнти на 2 порції:
- яйця курячі — 7 шт.;
- молоко 2,5% — 300 мл;
- шинка — 350 г;
- сир твердий — 150 г;
- олія соняшникова — 1 ст. л.;
- черствий хліб – 450 г;
- сіль, перець чорний мелений, цибуля зелена, масло вершкове 73% — за смаком.
Спосіб приготування:
- Підготуємо необхідні інгредієнти. Твердий сир натираємо, зелену цибулю дрібно нарізаємо, невеликими кубиками нарізаємо хліб та шинку.
- На розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистого кольору обсмажуємо олію, відправляємо на тарілку.
- У тій же сковороді протягом 2-3 хвилин обсмажуємо хліб.
- В окремій мисці змішуємо яйця та молоко, солимо, перчимо і збиваємо суміш до однорідного стану. Туди ж додаємо зелену цибулю та твердий сир, ще раз перемішуємо.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо шматочки хліба та обсмажене м’ясо. По можливості робимо кілька шарів, додаємо яєчну суміш і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Подаємо страту з пікантною кавою за рецептом "Телеграфа" та насолоджуємося. Смачного.

