В Україні поки не впроваджуватимуть масковий режим через COVID-19 - МОЗ
В Україні поки не впроваджуватимуть масковий режим через COVID-19 - МОЗ

В Україні поки не впроваджуватимуть масковий режим через COVID-19 - МОЗ

Станом на 10 січня в Україні рівень захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19 не перевищує епідпоріг у жодному регіоні. Тож рішення про введення маскових режимів наразі не ухвалювали, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві охорони здоров'я.

- У всіх регіонах України зберігається неепідемічний рівень, тобто перевищення епідпорогу щодо грипу та інших ГРВІ, включно з COVID-19, наразі не зареєстровано. Використання масок, згідно з рекомендаціями ВООЗ, передбачають в умовах значного підйому рівня захворюваності, а рішення про використання масок мають ухвалювати обласні комісії ТЕБ та НС за поданням головних державних санітарних лікарів областей. Але на сьогодні, враховуючи те, що поки що ми перебуваємо в неепідемічному рівні, таких рішень, відповідно, на рівні областей ще не було, - сказав заступник міністра, головний санітарний лікар Ігор Кузін.

За словами головного санітарного лікаря, в Україні наразі реєструють у середньому 130-150 тис. нових випадків захворювання на грип, ГРВІ та COVID-19. Кількість госпіталізацій становить у середньому 4 тисячі випадків за один тиждень, або 5% усіх захворілих.

  • Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоровʼя Гебреїсус Тедрос Аданом закликав носити захисні маски та дотримуватися соціальної дистанції для уникнення зараження на COVID-19. Останнім часом зросли випадки зараження на коронавірус у світі. 
Теги за темою
Коронавірус Здоров'я
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader