З помідорів: в Узбекистані розробили їстівну вакцину проти коронавірусу
З помідорів: в Узбекистані розробили їстівну вакцину проти коронавірусу

З помідорів: в Узбекистані розробили їстівну вакцину проти коронавірусу

Пропонований метод вакцини відрізняється від традиційних парентеральних вакцин, адже активізує не тільки системний, а й слизовий імунітет. За словами вчених, це може забезпечити більш довгостроковий та ефективний захист проти коронавірусу.

Чому це цікавий метод

Дослідники пояснили, що основна проблема уже представлених на ринку вакцин проти коронавірусу, полягає в тому, що вони вводяться внутрішньом'язово. Тобто, фактично не перешкоджають реплікації вірусу на слизовій оболонці.

Натомість новий метод відрізняється тим, що надає як загальний, так і місцевий імунітет від хвороби.

Вакцина потребує додаткових досліджень

Учені сподіваються, що їстівна вакцина стане екологічною та безпечною альтернативою парентеральним вакцинам, які потребують спеціальних умов зберігання і транспортування. Тож, по факту, нова вакцина є економнішою, що теж є її перевагою.

Попри те, що існують потенційні перспективи цього новаторського підходу, вчені закликають до подальших досліджень і експериментів перед тим, як вводити її у медичну практику.

Теги за темою
Коронавірус Лікування Профілактика захворювань
Джерело матеріала
loader
loader