СБУ розслідує незаконне стеження за журналістами Bihus.Info
СБУ розслідує незаконне стеження за журналістами Bihus.Info

СБУ розслідує незаконне стеження за журналістами Bihus.Info

Служба безпеки України відкрила справу через незаконне прослуховування та стеження за співробітниками проєкту Bihus.Info. Про це повідомила пресслужба відомства.

- На переконання СБУ, прозора і безперешкодна робота незалежних і фахових ЗМІ є важливою умовою розвитку України, як демократичної держави. Подібним фактам стеження слід дати правову оцінку, незалежно від того, були чи ні в матеріалах прихованої зйомки оприлюднені факти можливого порушення закону, які стосуються обігу наркотичних речовин. Оцінку цьому можуть дати виключно правоохоронні органи відовідно до своєї підслідності, - сказано у заяві.

Справу відкрили за статтею 359 Кримінального кодексу України - незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації.

  • 16 січня на сайті "Народна правда" опублікували відео, на якому працівники команди розслідувачів Bihus.Info вживають наркотики. За даними видання, це сталося на новорічному корпоративі.
  • Засновник проєкту Bihus.Info Денис Бігус оголосив про жорсткі кадрові зміни після оприлюднення відео. Всіх, хто співпрацює з Bihus.Info, зобов'язали здати тести на вживання наркотиків. Бігус також заявив, що за співробітниками незаконно стежили та прослуховували багато місяців. 
Теги за темою
СБУ Журналісти
Джерело матеріала
loader
loader