Створюємо інтер’єр в арабському стилі
Створюємо інтер’єр в арабському стилі

Створюємо інтер’єр в арабському стилі

Арабський або марокканський інтер’єр – це розкіш оздоблення та максимальна зручність. Зі східним колоритом можна обставити весь будинок або лише одну кімнату, наприклад вітальню.

Такий підхід подарує атмосфера тепла та затишку, але не в європейському розумінні, тобто велика світла кімната з каміном. Арабський стиль диктує химерне оздоблення, безліч дрібничок та м’яких тканин. Цікаво додати дрібку екзотики у свій побут? Тоді скористайтеся нашими порадами!

Розкіш Сходу

Чим саме відрізняється інтер’єр, виконаний в арабському стилі? Як його відрізнити від бохо або етнічного стилістичного напряму? Отже, його особливості:

  1. Меблі дуже низькі: невисокий диван-тахта, обідній столик розміром із журнальний. В арабських країнах заведено сидіти на підлозі, на подушках, тож стільців немає. Втім, якщо ви надаєте перевагу традиційному європейському столу і стільцям – не біда. Просто постеліть довгу, до землі, скатертину, а стільці одягніть у чохли зі строкатого атласу.
  2. Шафи різьблені, візерунчасті, з безліччю невеликих секцій. Якщо ви хочете поєднати естетику Сходу з функціональністю, то можете звернути увагу на сучасне рішення, таке як шафа купе, оздоблена східними принтами. Взагалі араби надають перевагу скриням перед шафами. У них зберігають усе – від одягу до харчових продуктів.
  3. На стінах різьблені візерунки з дерева, всілякі мозаїки, візерункові віконниці та ґрати на вікнах.
  4. На підлозі керамічна плитка або паркет теплого карамельного відтінку.
  5. Ліжко обов’язково з балдахіном. Це може бути щільна тканина з китицями, також можна вибрати кольоровий напівпрозорий тюль.

Кімната в арабському стилі витримана або в яскравій теплій колірній гамі, або у світлій, пастельній. У вітальні зазвичай домінують неяскраві червоні та карамельні відтінки, бежевий у поєднанні з коричневим, помаранчевий із жовтим. Спальня та кухня чудово виглядають у пастельних тонах жовтого кольору або відтінку слонової кістки.

Диван та підлога вкриті килимами, атласними та оксамитовими тканинами з химерними візерунками. На дивані мальовничо розкидані м’які подушки різної величини та форми. Ліжко вінчають подушки-валики овальної форми. Штори з непрозорої м’якої тканини оздоблені бахромою.

Магія простору в деталях

Кімната в арабському стилі багата на всілякі дрібнички, що мають суто естетичне призначення. Невеликі ажурні скриньки, позолочені металеві глеки, прикрашені розписом ширми… Все це потрібно, щоб створити розкішний ореол. Стануть у пригоді дрібниці з нальотом старовини. А ось начищені до блиску сучасні таці, тим більше пластиковий та порцеляновий посуд, у такій кімнаті не побачиш. Максимум – кераміка з малюнком в етностилі.

Як правило, меблі в такій кімнаті розміщують по кутах та біля стін. Простір посередині залишається вільним. Тут стануть у пригоді кутові шафи купе. У них зручно зберігати будь-які речі, незалежно від того, яку саме кімнату у квартирі ви захочете задекорувати в східному стилі.

Джерело матеріала
loader
loader