Манна каша у багатьох з дитинства викликає тремтіння по тілу, варто лише згадати вигляд і смак цієї незрозумілої субстанції з грудочками.
Насправді все залежить від способу її приготування. Якщо її правильно зварити, "дитячий" сніданок цілком можна їсти, а користі він приносить дуже багато.
Крупа дійсно дуже сприятливо впливає на організм, особливо якщо вживати її вранці. Вона ніби "заводить" моторчики всередині та готує до важкого дня. Досі манка залишається однією з найдоступніших та найпопулярніших.
Манна крупа дуже швидко вариться за високих температур, тому такий сніданок вважається універсальним. Містить білок, що легко засвоюється, і корисні вуглеводи, але після приготування калорійність знижується.
Більше того, вона здатна надовго вгамувати почуття голоду, але при цьому не просто наповнює шлунок, а насичує його цинком і кальцієм, що дуже корисно для кісток. Її часто їдять спортсмени, а люди, що худнуть, можуть не боятися зайвих калорій, якщо каша приготовлена на воді.
Але навіть у споживанні такої чудової каші є обмеження. Її не радять давати дітям молодше 1,5 року, тому що кальцій не так добре засвоюється через вміст фітину у крупі.
Але люди, які страждають від сильного виснаження та захворювань шлунково-кишкового тракту, можуть сміливо її їсти.
Раніше ми повідомляли, що кофеїн та краса: як улюблений напій впливає на нашу шкіру.