/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fad49db63ed43750fa305893054157095.jpg)
Дуже ліниві голубці: як приготувати чудову страву за годину
Голубці – це традиційна українська страва, яку мільйони людей полюбляють з самого дитинства. Проте, багато господинь з кожним все рідше готують голубці, адже на їх приготування йде надто багато часу.
Саме тому, для суттєвої економії часу з’явилось нове бачення цієї страви – ліниві голубці. Готуються вони набагато швидше, адже не потребують загортання у капустяні листи. Рецептом такої страви в Instagram поділилась блогерка з ніком sugaring.ostrog.solodkaledi.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6dff7e5824493384149f8132bef867f4.png)
Інгредієнти для голубців
- Фарш – 500 гр
- Рис – 100 гр
- Капуста, подрібнена в блендері – 300 гр
- Яйце – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Сіль
- Перець
Інгредієнти для заливки
- Цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Томатна паста – 2-3 ст.л.
- Сметана – 100 гр
- Вода – 500 мл
- Крохмаль 1-2 ч.л.
- Сіль
- Перець
Спосіб приготування
1. Фарш, рис, подрібнену капусту, цибулю, яйце, сіль та перець змішати в одній ємкості та гарно перемішати.
2. Сформувати котлетки довільної форми та викласти на пательню.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F70fd68648a6a6711215924a66eddd943.png)
3. Обсмажити натерту на терці моркву, нарізану цибулю, сіль, перець та томатну пасту у невеликій кількості олії.
4. Додати сметану, воду та крохмаль. Довести до кипіння.
5. Залити зажаркою майбутні ліниві голубці. Поставити на маленький вогонь, накрити кришкою та тушкувати протягом 50 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F84c59749057f09715246ca9baaf1c579.png)
На OBOZ.UA є й інші рецепти голубців:
- Голубці з картоплею
- Голубці з пекінської капусти
- Голубці з картоплею

